Tutdere:"Zincir Marketler Değil, Adıyamanımızın Esnafı Kazansın"

Tutdere:

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere: ''Gelmeyecek denen kriz geldi. Rakamların laflardan daha güçlü''

Türkiye’nin kamu kesimi sabit sermaye yatırımları alınan harcama tedbirleri kapsamında yüzde 36 oranında azalacağını ifade edeceğini belirterek, ''Bu, yatırımların iyi ihtimalle birkaç yıl ertelenmesi anlamına geliyor. Adıyamanımızın bütçesi ise yüzde 39 oranında küçültülüyor. Güçlü Türkiye’yi bir kenara bırakın, 1 Nisan’dan sonra duraklayan Türkiye’yi izleyeceğiz'' dedi.

-''ADIYAMANLILARIN UĞRAK YERİ, İŞKUR BİNASI'' 

Adıyaman İşkur Binası artık Adıyamanlıların en sık uğradığı yer olduğunu vurgulayan Tutdere, şöyle devam etti:

''Hatırlayacaksınız Sağlık Bakanlığı için açılan 35 kişilik daimi işçi kadrosuna, 30 binin üzerinde iş başvuru yapıldı. Ülkemizde istihdam oranı Aralık 2017’de yüzde 48 iken, 2018’de 46.4’e geriledi. Adım adım küçülüyoruz. İşsizlik ise yüzde 13,5’te. Rakamların tek haneye düştüğü günler şimdilik hayal. Şubat ayında sosyal devletin ücretsiz karşılaması gereken sağlıkta bile yüzde 2,48 oranında zam gördük.'' 

-''BİZE TANZİM SATIŞ NOKTASI BİLE ÇOK GÖRÜLDÜ''

Tutdere, yıllık en büyük zammın yüzde 29,25 ile gıdada iken, halkı darboğaza düşürenlerin, yine kendi elleriyle hizmet gibi sunduğu tanzim satış noktalarından dahi Adıyamanın mahrum bırakıldığını vurgulayarak, ''Neden, bilmiyoruz. Durum bu haldeyken günün sonunda kaybeden Adıyamanımız oluyor, biz oluyoruz. İş başa düştü. Bugün, daha fazla geç olmadan valilik başta olmak üzere, Adıyaman’ın kamu kurum ve kuruluşlarına acil çağrıda bulunuyoruz. Gelin tüm kurum ihtiyaçlarınızı Adıyamanımızın esnafından karşılayın. Gıdadan temizliğe, mobilyadan kırtasiyeye her alanda alışverişleriniz için esnafımızın dükkânlarını kullanın''' dedi. 

-''GÜN BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ''

Bize başkasından fayda yok. Krizin etkisini azaltmak için gün birbirimize sahip çıkma günü. Gelin, elele tutuşalım! 

Zincir marketlerin, büyük markaların tuzağına düşmeyelim. Evimizin ihtiyaçlarını yüzyüze baktığımız, merhabalaştığımız, aynı havayı paylaştığımız esnafımızdan yapalım. Adıyamanımızı biz kalkındıralım. 

 










Bu yazı toplam 1538 defa okunmuştur