Gölbaşı’nda balık ölümlerine tepki-Videolu Haber

Gölbaşı’nda balık ölümlerine tepki-Videolu Haber

 

 

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, yapımı devam eden Çetintepe Baraj inşaat alanındaki balık ölümleri tedirgin etti.

Gölbaşı’nda yapımı devam eden Çetintepe Baraj a alanındaki Göksu Çayı’nın çalışmalar esnasında akış yönünün değiştirilmesi irili ufaklı  binlerce balığın ölümüne sebep olduğu iddia edildi.

Gölbaşı’da çiftçilik ve esnaflık yapan  Alpaslan Yanık, irili ufaklı 1 milyon balık öldüğünü Çetintepe Baraj inşaatında çalışma yapabilmek ve kum çıkarabilmek için suyu yani çayı daraltılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yukarıdan suyu kesiyor, olduğu gibi kuruyan su da balık ta böyle havuz olan yerlerde kalıyor. Oksijen de bitince ölüyor. Balıkların ölmemesi için şirket önce aşağıdan bir kanal açması lazım. Bunu yapmadığı için bu ölümler gerçekleşiyor ve doğa katliamı yapılıyor. Kurumları ben göreve davet ediyorum. Av korumayı göreve davet ediyorum. Hiç olmazsa bu havuzlarda kalan canlı balıkları kurtarabiliriz. Yetkililerden gerekli tedbirlerin alınarak balık ölümlerinin önlenmesini istiyoruz."

Bahçesinde çalışmadan dönerken insanların buralardan balık topladıklarını gördüğünü belirten çiftçi Ramazan Ersaran ise, ”Balık toplayanlara bakmak için buraya geldiğimde bu manzarayı gördüm. Etkilendim ve huzursuz oldum. Yetkililerden gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyorum."



 

Video Kodunu Alabilirsiniz:



Video Açıldıktan Sonra CTRL + S Tuşu İle Kaydedebilirsiniz.

MPG Formatını indirmek için TIKLAYIN!









Bu yazı toplam 961 defa okunmuştur