Kahta Ziraat Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kahta Ziraat Odası Haziran ayı meclis toplantısı Ahmet Fatih Şimşek başkanlığında gerçekleştirildi.

Kahta Ziraat Odası Haziran Ayı Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

 

 

 

Yönetim Kurulu Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, meclis toplantısında; sulama projelerin bir an önce bitirilip sulama tarıma geçilmesi üründe kaliteli ve yüksek verim elde etmek için sulama projenin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini ifade etti. 

-"HUBUBAT VE BAKLİYAT HASADINDA REKOLTENİN ALTINDA VERİM ALINDI"

Turanlı, mevsimin aşırı yağışlı geçmesine rağmen hububat ve bakliyat hasadında umulan rekoltenin altında olmasının üreticileri maddi olarak zayıf bıraktığını kaydetti.

Tarımsal desteklemelerin çiftçilerin hesabına bir an önce yatırılması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bundan dolayı çiftçilerimize bir nebze olsun ekonomik bazda katkı sağlayacak olan tarımsal desteklemelerin bir an önce çiftçilerimizin hesaplarına yatırılmalıdır. Bu yıl aşırı yağışlardan dolayı bahçelerde yaşanan 50 bin badem ağacın kuruması sonucunda badem diyarında badem üreticilerimizi üzmüş bulunmaktadır. Çiftçilerimizin bademde umudunu yitirmemesi ve bahçeciliğe yönelmesinin devamı için, yaşanan bu çiftçi mağduriyetin giderilmesi için çiftçilerimize fidan konusunda devletimizden badem fidan yardımını bekliyoruz." dedi.

Kahta Ziraat Odası haziran ayı meclis toplantısına katılan Adıyaman TMO Şube Müdürü Ramazan Yavaş ise meclis üyelerine lisanslı depoculukla ilgili hububat ve bakliyat ürünlerin alımı konusunda üreticilerin izleyeceği yol hakkında bilgi verdi.

 



 









Bu yazı toplam 1302 defa okunmuştur