Adıyaman'da 2. Dönem Başı Maarif Müfettişleri Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Adıyaman'da 2. Dönem Başı Maarif Müfettişleri Genel Kurul Toplantısı yapıldı

 

Adıyaman'da 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Maarif Müfettişleri Genel Kurul Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz'ün yanı sıra Maarif Müfettişleri İl Koordinatörü Atıf Bostancı ve maarif müfettişleri katıldı.

Toplantıda, 15 Şubat itibariyle kademeli olarak başlayan yüz yüze eğitimin değerlendirilmesi, sürdürülen eğitim çalışmalarının niteliğinin arttırılması için alınacak önlemlerin ve tavsiyelerin ve maarif müfettişleri ile yürütülen çalışmalara ilişkin genel değerlendirme yapıldı.

Salgın tedbirleri başta olmak üzere eğitim öğretimin aksamadan sürdürülebilmesi için tüm önlemlerin alınması konusunda maarif müfettişleriyle görüş alışverişinde bulunuldu.

Değerler eğitimine önem verilmesi, okullarda açılan tasarım-beceri atölyelerinin takibi ve yeni tasarım beceri atölyelerinin açılması için çalışmaların yapılması 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde yapılan çalışmaların takibi, okullarda sosyal - kültürel ve sportif etkinliklere önem verilmesi, EDEP projesi kapsamında yapılan çalışmaların takibi, kitap okuma projelerinin yaygınlaştırılması ve kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılması vb. konularda değerlendirmeler yapıldı.

Alagöz, burada yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitimde başarmaya çalıştığımız ilkelerin başında milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı, çağımızın bilimsel gerçeklerine açık, analiz eden, üreten ve problem çözen kültürlü, inançlı, toplumsal duyarlılığı olan ve aynı zamanda akademik başarısı yüksek nesiller yetiştirmek olması gerekmektedir. Değerli arkadaşlar sizler eğitim kalitesini ve başarısını yükseltmek için çalışan, eğitim camiamıza rehberlik yapan deneyimli ve birikimli meslektaşlarımızsınız. Yıl boyunca yapmış olduğunuz rehberlik çalışmalarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Eğitimimizin kalitesi sizin çalışmalarınızla daha da artacaktır. Hepinize verdiğiniz destek ve itinalı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum."

 










Bu yazı toplam 237 defa okunmuştur