Eğitimci yazar Güzel'den, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunçmen’e ziyaret

Eğitimci yazar Güzel'den, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Tunçmen’e ziyaret

 

 

Eğitimci yazar Nevzat Güzel, Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen’i ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşen programda eğitimci yazar Nevzat Güzel, yeni çıkan kitabı hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen'e bilgi verdi.

Eğitimci yazar Nevzat Güzel 'Yoldakiler' isimli romanında ihanete, darbeye, aldatmaya ve aldatılmaya karşı onurlu bir direnişi anlattı.

Romanın Stendhal'ın dediği gibi yol boyunca gezdirilen bir ayna olduğunu aktaran Tunçmen, "Meslektaşım Nevzat Güzel'in yazmış olduğu roman, bu anlamda büyük kıymet taşıyor. Yakın zamanda yaşadığımız hain 15 Temmuz kalkışmasını unutturmamak adına gelecek nesillere aktarmak adına büyük öneme sahip." dedi.

Kitap yazmanın gerek mesleki gerek ise manevi olarak çok zahmetli bir iş olduğunu belirten Tunçmen, şöyle konuştu:

"Materyalin toplanması, toplanan materyalin hazırlanarak kağıda dökülmesi oldukça zor bir dönemden geçer. Daha bunların basılmak üzere temize çekilmesi ve matbaaya teslim edilmesi süreci de oldukça kafa yorucu bir aktivededir. Düşünmeyi seven ve paylaşım ruhu olan herkesin profesyonel olmasa bile mutlaka en az bir kere yazması gerekir. Kişinin hayal gücünü, muhakeme yeteneğini düşüncelerini ve duygularını aynı potada eritebileceği bir aktivitedir. Kitap okumak ne kadar gerekli ise bir makale yazmak, bir kitap yazmak da o kadar gereklidir. Meslektaşlarımın yazmış olduğu bu eserlerin eğitim camiamızda yeni tohumların yeşermesi temennisiyle bundan sonraki yazın hayatlarında başarılar diliyorum."

 










Bu yazı toplam 287 defa okunmuştur