Gençler, Hafızlık Tacını Giydi

Adıyaman İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet yürüten hafızlık kurslarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan ortaokul çağındaki 52 hafız, düzenlenen programla icazetlerini aldı.

Gençler, Hafızlık Tacını Giydi

 

 

 

İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet yürüten hafızlık kurslarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan kız ve erkek hafızlar icazetlerini aldı.
Adıyaman TPAO Konferans Salonunda düzenlenen programa Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ziya Duranay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda icazet alan 52 hafız, Yatılı Bölge Kur'an kursu, hafızlık eğitimi veren proje okullardan Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip ortaokulu ve Türkan Tekin Kur'an kurslarında aldıkları eğitimle icazet almaya hak kazandılar.
Değişik hediyelerle ödüllendirilen 28 kız ve 24 erkek hafız, sevinç ve heyecanı bir arada yaşadı.
-"HAFIZLAR YÜRÜYEN KUR'AN'LARDIR"
Dört yaş altı grubundaki çocukların sema gösterimin ardından kürsüye çıkan İl Müftüsü Mehmet Taşçı,"Bu kardeşlerimiz Kur'an'ın ve Resülullah'ın ifadesiyle yürüyen Kur'an'lardır. Adıyaman'ın caddelerinde sokaklarında karşılaştığınız vakit kendimizi Kur'an'la karşılaşmış gibi hissettirecek olan yavrularımızdır. Bunlar öyle değerli, öyle kıymetlidir. Allah'ın kelamı Kur'an son kitap, dinimiz en son ve en mükemmel dindir. İslam'dan önceki bütün dinler tahrif edilmiş aslından uzaklaştırılmış. İslam ise Peygamber Aleyhisselatu Vesselam'a indirildiği gibi taptaze, 14 asır önce Allah Kur'an'ı nasıl indirdiyse o özelliğini, o muhteşemliğini günümüzde de kıyamet sabahına kadar da devam ettirecektir. Zira muhafazasını Cenabı Allah kendisi üzerine almıştır. 'O'nu biz indirdik ve O'nu koruyacak olan biziz." dedi.
Taşçı, mümkün olmamakla beraber yeryüzündeki bütün Kur'an-ı Kerim'lerin imha edildiği varsayılsa dahi yine bir saatte hafızlarla vücuda getirilebileceğini ifade etti.
Taşçı, son olarak, "Onun için bunlar kıymetlidir. Bunlar şu salonun ve dünyanın en kıymetlileridirler. Aişe validemiz öyle diyor: Allah Resulü Aleyhisselatu vesselam 'Kur'an hıfzedip ve amel edenleri vahiy meleklerine benzetirdi.' Onlar yeryüzünü vahiyle buluşturdu. Bunlarda yeryüzünü vahiyle tenvir edecekler." dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, "Hafızlık üstün bir yetenek gerektiriyor, zeka gerektiriyor, sabır gerektiriyor, metanet gerektiriyor. Dolayısıyla onlar bizim kıymetlilerimizdir. Allah onların sayısını arttırsın" şeklinde konuştu.
Program, hafızlara verilen hediyeler ve yapılan duayla son buldu.

 











Bu yazı toplam 1408 defa okunmuştur