Kahta'da LGS bilgilendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Okul müdürleri ile Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kahta'da LGS bilgilendirme toplantısı yapıldı

6 Haziran 2021 Pazar günü (yarın) yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi okullarda yapılması gereken iş ve işlemler ile alınacak önlemlere ilişkin bilgilendirme toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen öncülüğünde düzenlendi.

Toplantıda sınavda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için geçerli olacak olan kuralları hatırlatılırken, öğrencilerin sınava alınırken ve sınav esnasında yapılacak uygulamalar hakkında bilgiler paylaşıldı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Bayram sınav öncesi sınav salonlarında alınacak tedbirleri hatırlatarak sınav esnasında uyulması gereken kurallar hakkında okul müdürlerini bilgilendirdi.

Sınavın (yarın) 6 Haziran 2021 Pazar günü 2 oturum şeklinde yapılacağını aktaran Bayram, "Öğrencilerimiz kendi okullarında sınava gireceklerdir. Sınavın birinci oturumu 9:30'da başlayıp 10:45'te sona erecek. Bu oturumda sadece sözel alandan 50 soru sorulacak olup sınav süresi 75 dakikadır. İkinci oturum ise 11:30'da başlayıp 12:50'de sona erecektir.  Bu oturumda ise sadece sayısal alandan 40 soru sorulacak olup sınav süresi 80 dakikadır. İki oturum arasında 45 dakikalık bir ara verilecektir. Bu süre zarfında öğrencilerimiz dinlenebileceklerdir.” dedi.

Öğrencilerin en iyi koşullarda sınava girebilmeleri için tüm hazırlıkların hassasiyetle takip edilmesi gerektiği söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen ise "Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılki sınavın da ilçemizde sorunsuz bir şekilde tamamlanacağını umut ediyor, sınavda görev alacak tüm idareci ve öğretmenlerimize şimdiden teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

LGS öncesi öğrenci ve velilere tavsiyede bulunan Tunçmen, şunları kaydetti:

"Çocuklar sınava kendi okulunuzda gireceğiniz için, okula yabancılık çekmeyeceksiniz. Sınav salon bilgileriniz için sınav gününden önce mutlaka E-Okula girmeyi unutmayınız. Sınav günü kimlik belgenizle birlikte, sınav giriş belgenizi, kaleminizi, kalemtıraşınızı ve silginizi getirmeyi unutmayınız.

Değerli velilerimiz, okullarımızın sınavdan önce dezenfeksiyonu yapılacak. Okul girişlerinde ve tüm sınıflarda dezenfektan malzemeler bulundurulacak, sınav görevlileri ve öğrencilerin tamamına ücretsiz maske dağıtılacak.

Öğrencilerimizin sağlığı için veliler bu yıl okul girişine kadar çocuklarına eşlik edecekler. Veliler okul bahçesine girişlerine izin verilmeyecek. Sevgili öğrencilerimiz, bizler sizler için tüm tedbirleri aldık, sizlerden isteğimiz, giriş ve çıkışlarda sosyal mesafenizi korumanız. Bu konuda okul girişlerinde rehber öğretmenlerimiz ve sınav görevlileri sizlere yardımcı olacak. Sağlıklı ve mutlu bir gelecek için her zaman öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hatırlatmak ister, tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dilerim."

Kahta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, şube müdürleri Mehmet Bayram, Mehmet Türk ve Mesut Coşkun ile okul müdürleri katıldı.










Bu yazı toplam 249 defa okunmuştur