Milletvekili Aydın: Adıyaman’a 815 Milyon Tl’lik Dev Yatırım Kazandırıyoruz

Milletvekili Aydın: Adıyaman’a 815 Milyon Tl’lik Dev Yatırım Kazandırıyoruz

 

 

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Büyükçay Barajı ve Hes Projesi 2020 yılı yatırım programına 815 milyon TL keşif bedelle alınmış bulunmaktadır."dedi.

Milletvekili Aydın, yaptığı açıklamada, Adıyaman ve ilçelerde yatırım noktasında, her alanda olduğu gibi takip ve çalışmalarının aralıksız devam etmekte olduğunu kaydetti.

Aydın, Adıyaman'a büyük bir yatırım daha kazandırdıklarını belirterek, "Neticeye varan her hususta, Adıyamanımız için atılacak olan her bir adımda olanca gayretimizle çalışmaya devam ediyoruz.İlimizin öncelikleri arasında yer alan ve büyük önem verdiğimiz sulama çalışmaları ve yatırımlarında da hükümetimiz tarafından her geçen gün somut adımlar atılmaya devam edilmektedir.

Bu bağlamda ilimizin dev projelerinden ve çok büyük oranda araziyi cazibeyle sulayacak olan Büyükçay Baraj ve sulama ünitelerinin proje yapımları takiplerimiz neticesinde tamamlanmıştı."dedi. 

-"YILDA 84 MİLYON KİLOWAT SAAT, ENERJİ ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR"

Büyükçay Baraj ve Sulama Projesi'nin, 12 Şubat 2020 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 2020 yılı yatırım programına 815 milyon TL keşif bedelle alındığı müjdesini veren Aydın, şunları kaydetti:

"Büyükçay Barajı ve HES Projesi ile 97 bin 990 dekar zirai arazinin cazibeli olarak sulanması ve yılda 84 milyon kilowatt saat enerji üretilmesi hedeflenmektedir.

Bu önemli yatırımla birlikte Adıyamanımız ve ilçelerimizde sulama manasında tek karış toprak kalmayana kadar çalışmalarımız önceden olduğu gibi her daim devam edecektir. Her manada ilimiz ihtiyaçlarının giderilmesi ve bu yatırımların kazandırılması noktasında bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli, milletvekilli arkadaşlarımız, DSİ genel müdürümüz ve ekibiyle emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Yatırım programına alınan Büyükçay Barajı ve HES Projesi’nin şimdiden ilimize ve hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim."

 










Bu yazı toplam 1226 defa okunmuştur