Adıyaman'da Kadın STK'lardan Diyarbakır Annelerine Destek-Videolu Haber

Adıyaman'da Kadın STK'lardan Diyarbakır Annelerine Destek-Videolu Haber

 

 

Adıyaman'da, Kadın Sivil Toplum Platformu üyeleri, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere destek verdi.

Öğle saatlerinde Demokrasi Parkı önünde toplanan Kadın Sivil Toplum Platformu üyelerinden oluşan 50 kadın ellerinde pankart ve dövizler ile Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemine katılan annelere destek için toplandı.

Avukat Leyla Karatekin, Kadın Sivil Toplum Platformu üyeleri adına açıklamada bulundu.

Karatekin, Adıyaman Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının kadın temsilcileri olarak annelerin başlattığı onurlu direnişe destek olmak üzere 81 ilde eş zamanlı olarak toplandıklarını söyledi.

Bu direnişin teröre en büyük darbe vuracak iradeyi ortaya koyacağına inandıklarını vurgulayan Karatekin, şunları ifade etti:

"Tarih Diyarbakır'da ki; anneleri ve teröre meydan okuyanları saygı ile yazacaktır. Bulundukları şehirlerde siyasi ve toplumsal yalnızlaştırmaları göze alıp evlatlarının dönmesini  isteyen anneler, başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda zafere ulaşacaklardır. Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi olmayan acılara şahit oluyoruz. Evladımın ölüsüne bile razıyım diyen anneler masum ve insani direnişinin yanında olmak hepimizin boynumuzun borcudur. Bizler Edirne’den Kars’a tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak anne acısının etiketi olmaz diyoruz. Ülkemizin geleceğine, birlik ve beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine siyasi uzantılarına karşı yıllarca Türkiye olarak tek yumruk olarak mücadele içerisindeyiz."

Yapılan açıklamanın ardından kadınlar bir süre slogan attı, daha sonra sessizce ayrıldılar.

 












Bu yazı toplam 1389 defa okunmuştur