Pamuk Ödeme Desteği İcmalleri Askıya çıktı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde ve köylerinde 2018 yılı içerisinde pamuk üretimi yaparak destekleme başvurusunda bulunan çiftçilerin ödeme icmalleri 5 gün süre ile askıya çıktı.

Pamuk Ödeme Desteği İcmalleri Askıya çıktı

 

 

 

2018 yılı içerisinde Besni merkez ve köylerinde 61 bin 643 dekar alanda pamuk üretimi yaparak destekleme müracaatında bulunan çiftçilerin ödeme desteği icmalleri 5 gün süre ile askıya çıktı.

Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; ilçe merkez ve köylerinde 2018 yılı içerisinde 61 bin 643 dekar alanda pamuk üretimi yaparak destekleme müracaatında bulunan 889 çiftçinin ödeme bilgilerinin  Tarım Bilgi Sistemine (TBS) aktarıldığı belirtilerek ödemeye ilişkin askı icmallerinin 15 Mayıs çarşamba gününden itibaren 5 gün süre ile askıda kalacağı kaydedildi.

-“KÜTLÜ PAMUK DESTEKLEMELERİ BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENMESİ PLANLANIYOR”

Açıklamada, askı listelerinin alımı için ilgili muhtarlıkların ayrıca bilgilendirildiği belirtilerek, Müdürlüğe müracaat etmeleri, çiftçilerimizin listeleri titizlikle kontrol ederek eksik ya da hatalı bilgi var ise bu süre zarfında bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

Toplam ödeme miktarı 23.833.776,00 lira olup Besni ilçemize ödenen desteklemeler içerisinde en fazla ödeme tutarı olan kütlü pamuk destekleme ödemelerinin bakanlığımız tarafından ramazan bayramından önce ödenmesi planlanmaktadır. Bütün çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlar dileriz.” denildi.












Bu yazı toplam 1436 defa okunmuştur