KAHTA'DA TABULARI YIKAN ADAM / Köşe Yazısı -

KAHTA'DA TABULARI YIKAN ADAM / Köşe Yazısı -

KAHTA'DA TABULARI YIKAN ADAM / Köşe Yazısı -

 

    "Ben aday adayı değil, adayım" çıkışıyla ilk tabuları yıkarken, tabular altında  ezilmişleri de peşinden sürüklemişti. Gerek sosyal yardımlarla,gerek dini saiklerle,gerek siyasal islamla gerek kültürleştirilmiş politik doğmanın anayurdu konumunda bir ilçede tüm bu lehine olgularla seçime giren güçlü iktidar adayından seçimi koparmak hiç te kolay değildir. Ancak tüm bu dezavantajlara rağmen halkın her kesiminden oy almakla kalmadı bizatihi iktidar mensuplarının bile oyunu almayı başardı. Seçimi kazanmakla beraber Kahta'ya yeni, pak bir politik yüz, politik anlayış kazandırdı. "Rüşvet" oy politikasının devrilişini, muhafazakar tutumun esnediğini, değişmez denilenin değiştiğine tüm kahta şahit olurken, sadece rakipleri bunu okuyamadı ve anlayamadı. Bu okuyamama  halkın tercihini baskılamalarına sebep olurken, ardı ardına büyük hatalara düştüler. Başkanı pasivize etme, çalıştırmama gibi rakibini daha da büyütecek yolara başvudular. Bunu yaparken sonuçlarını yine kestiremediler, okuyamadılar. Çünkü bu sonuçlar sn. Turanlı'yı İBB başkanı İmamoğlu'na, CHP lideri Kılıçdaroğlu' na Önceki Cumhurbaşkanı Gül'e, Saadet lideri Temel bey ve ismini sayamadğım birçok duayen siyasetçiye ve en neticesinde de kirvelik hukuyla ismi cumhurbaşkanı adaylığı ile  anılan mevcut Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı sn.Mansur Yavaş'a kadar taşıdılar.
    İktidar bloğunun bu tutumu neticesinde sn. Turanlı artık değil Kahta belediye başkanlığı, kaçınılmaz doğal Miletvekili adayıdır diyebiliriz. Kendisi, bir çok ortamda böyle bir düşüncesinin olmadığını söylemiş olması kesinlikle sonucun olmayacağı anlamına gelmez. Gelmez çünkü siyasetin de doğal bir akış yatağı vardır ve takdir edersiniz ki akımın önüne set çekilemez. Sn. Turanlı'nın durumu da böyledir. İstese de istemese de bana göre yol vekiliğe çıkma arefesindedir.
   Gözlemlediğim kadarıyla söylemlerini bir tık daha geniş politik çevreleri ikna etme yolunda açarsa, demokratik haklar hususunda daha cesur adımlar atarsa kesinlikle önümüzdeki dönem parlamenterdir diyebilirim.









Bu yazı toplam 58 defa okunmuştur