Adıyaman'da 10 İlin Katıldığı "Bölgesel Robiyaman" Yarışması Başladı-Videolu Haber

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2.'si düzenlenen Bölgesel Robiyaman yarışmasında dört kategoride 138 robot ile 10 ilin katıldığı yarışma başladı.

Adıyaman'da 10 İlin Katıldığı

 

 

 

Yeni mahalle Kapalı Spor salonunda EDEP projesi kapsamında İl Eğitim Müdürlüğü tarafından 2.'si düzenlenen Bölgesel Robiyaman yarışmasında Adıyaman, Adana, Batman, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Şanlıurfa'dan 138 robotun katıldığı yarışma başladı.

Düzenlenen Bölgesel Robiyaman'a İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İl Milli Eğitim Yardımcısı Kazım Çoban, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Algöz, açılışta yaptığı konuşmasında, Adıyaman ili olarak EDEP projesi kapsamında birçok projenin devam ettiğini belirterek, "Yaklaşık olarak ilimiz 28 proje devam ediyor. Bu proje kapsamında 2.'sini düzenlediğimiz ROBİYMAN yani robot yarışması, tasarla çalıştır, hızlı çizgi izleyen, serbest kategori, ve çizgi izleyen olmak üzere toplamda 4 kategoride düzenlenmektedir. Bu yarışmaya 10 ilimiz katılmak için müracaat etmiş şuan itibariyle burada 10 ilimiz mevcuttur. Bu illerden gelen 138 robot katılmaktadır. Başta ilimize gelen konuklarımıza ve bütün ekiplerimize bu güzel çalışmadan dolayı bu örnek çalışmadan dolayı başarı diliyorum."

Alagöz, yarışmayı bölgesel olarak düzenlediklerini belirterek, "Şuanda gelen illerimiz Adana, Batman, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Hakkari, Malatya ve Şanlıurfa gibi illerimiz şuanda bu yarışmayı sürdürmektedir. Gerçekten ciddi bir zeka geliştiren yarışmalardır. Çocuklarımız bu sayede robotik kodlamayı ayı zamanda hafızalarını zenginleştirerek geliştiriyorlar. Biz bunu inşallah önümüzdeki yıllarda da bölgesel olmaktan çıkartıp ulusal düzeyde yarışmalar düzenlememi planlamaktayız. Ben bu arada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki bu yarışmaların devam etmesi içinde tüm bölgemizde bulunan illerimizin ve ulusal düzeyde düzenlememiz halinde illerimizin katılmasını diliyorum. Katılanlara başarılar diliyorum."dedi.

 



 









Bu yazı toplam 1541 defa okunmuştur