CHP İlçe Başkanı Buluş'tan Dağtekin açıklamasına tepki

CHP İlçe Başkanı Buluş'tan Dağtekin açıklamasına tepki

 

 

CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, "Öğretmenlikten siyasete başlayan birisinin bu ifadeyi kullanmasından daha talihsiz bir beyan olamaz."dedi.

CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin'in 'Öğretmenlerimizin ücretleri 18 yılda yüzde 600 oranında arttı' şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Buluş, yaptığı yazılı açıklamasında, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin'in öğretmen kökenli ve Adıyaman Eğitim-Bir-Sen Şubesi eski başkanı olduğunu anımsatarak, "Dağtekin, 'öğretmenlerimizin ücretleri 18 yılda yüzde 600 oranında arttı." beyanında bulundu. Öğretmenlikten siyasete başlayan birisinin bu ifadeyi kullanmasından daha talihsiz bir beyan olamaz. Buna eğitim sendikalarının en başta itiraz etmesi gerekir."dedi.

"Kendi camiasına haksızlıktır"

2002 yılında çeyrek altın 32 TL, öğretmen maaşı 650 TL olduğunu ve öğretmenin 21 tane çeyrek altın alabildiğini hatırlatan Buluş, şu ifadelere yer verdi:

"Öğretmenin şimdiki maaşıyla alabileceği çeyrek altın sayısı altı buçuk bile değil. 2002 devalüasyon krizinde bile bir öğretmen maaşı, ortalama dolar kuru 1.5 TL karşısında 433 dolar maaş alıyordu.  Sayın başkanın ifadesine göre bir öğretmen günümüzde 433x 6=2 bin 600 dolar maaş alıyor. Ya da 21x6=126 çeyrek altın alabiliyor.Oysa 1 derecenin 4. kademesi yani en yüksek öğretmen maaşı 5 bin 250 lira civarındadır o da yaklaşık 700 Amerikan dolardır. Bu meblağ ile günümüzde 7 çeyrek altın alınamamaktadır. Ülkemizde 1 milyonu aşan öğretmenlerimizi rencide etmek, onları ekonomiye yük olarak göstermek hiç kimsenin hakkı değildir. Öğretmen kökenli ve sendikacılık deneyimi olan, yani çalışanların hak ve menfaatlerini savunması gereken birinin bu ifadeleri kullanması kendi camiasına haksızlıktır."

 










Bu yazı toplam 1098 defa okunmuştur