CHP’li Binzet :Vaka artışının sebebi etli çiğ köfte mi etsiz çiğ köfte mi?

CHP’li Binzet :Vaka artışının sebebi etli çiğ köfte mi etsiz çiğ köfte mi?

 

 

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz’ün çiğ köfte koronavirüs açıklamasına ilişkin, "Vakaların artmasının sebebi etli çiğ köfte mi, etsiz çiğ köfte mi? Unutmadan, vatandaşta gram et alacak para yok. "dedi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz’ün çiğ köfte koronavirüs açıklamasına ilişkin konuştu.

Başkan Binzet,açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme adımlarının atılmaya başlandığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise risk haritasını yayınladı. Haritaya göre mavi (düşük risk), sarı (orta risk), turuncu (yüksek risk) ve kırmızı (çok yüksek risk) olarak belirlendi.

Düşük ve orta riskli şehirlerde mekanlar, işletmeler açıldı, kısıtlamalar belirli kurallar dahilinde kaldırıldı ve düşük riskli yani mavi renkli illerin Uşak hariç tamamını Güneydoğu Anadolu bölgesi oluşturuyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun hemen hemen tamamı normalleşmeye başladı, Adıyaman hariç. Adıyaman’ın rengi kırmızı yani çok yüksek riskli olarak paylaşıldı.

"Çiğ köfte yoğrulduktan sonra komşular çağrılıyor"

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, risk haritasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin tek yüksek riskli ilinin Adıyaman olduğuna dikkat çekerek, ildeki vaka artış nedeni ise insanların bir araya gelmekten vazgeçmemesi olduğunu kaydetti.

Öz, "İlimize has çiğköfte yoğrulduktan sonra komşular ve akrabalar çağrılıyor. Lütfen bu pandemi sürecinde bu güzel özelliklerimizi erteleyelim." dedi.

"Halk bitmiş ekonomisi ve tükenmiş nefesi ile savaşıyor"

İl Müdürü Erdoğan Öz’ün bu açıklamalarına, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet’ten yanıt geldi.

“Çiğ köfte etli mi, etsiz mi olsun?” diye soran Başkan Binzet, “Malumunuz Kovid-19 illetiyle neredeyse 1 yıldır mücadele ediyoruz. Mücadele ediyoruz derken yanlış anlaşılmasın lütfen, hükümetin dört başı mamur mücadele ettiğini söylemedim. Halkımız mücadele ediyor. Sağlık çalışanlarımız, lokantacımız, esnafımız, üreticimiz, ilkokuldan üniversiteye kadar öğrencilerimiz mücadele ediyor. Bitmiş ekonomisi ve tükenmiş nefesi ile savaşıyor bu halk. Devlet ricali, leb-a-leb meclislerinde devr-i şadi yaşarken, bu aziz milletin ana ve babaları eğer bu illetten ölmezse evlatlarına nasıl ekmek götüreceğini düşünüyor. Hastalıktan ölmek ile açlıktan kahrolmak arasında sıkışmış vaziyette.” ifadelerini kullandı.

"Kırmızı rengin nedeni sağlık politikasını yönlendirenler"

Uzun zamandır Adıyaman’da hastalık oranlarında artış olduğunun bilindiğine dikkat çeken CHP’li Binzet, “Nitekim Sağlık Bakanlığı da bu mevzuyu ilan ederek memleketimizi bölgenin şampiyonu ilan etti. Ben saymayı unuttum, ilin sağlık politikasını yönlendirenler Kovid-19 şampiyonu olmaktan yorulmadı. Risk haritasında Adıyaman’ın kırmızı renkte olmasının nedeni de sağlık politikasını yönlendirenlerdir. Peki neden bu sonuçlarla karşı karşıyayız? Neden çevre illere göre hastalık oranı ve yaygınlığı daha fazla ilimizde? Defaatle yazdık. Bunun en önemli sebebi il merkezimizde tek bir hastane olması. Bütün işlerin 400 yataklı hastane üzerinden yürütülmesi.” dedi.

"İl Sağlık Müdürü dünya mizah tarihine geçti"

Başkan Binzet konuşmasının devamında ise, “Bir yandan hınca hınç dolu vaziyette rutin poliklinik hizmeti verilip, diğer yandan Kovid-19 hastalarının tanı aldığı ve tedavi gördüğü kapalı bir mekân ve hastalık bulaşının olduğu en önemli merkez. Aylar öncesinden birçok kez uyardık. Kovid-19 hastaları için ayrı bir fiziki bina, mesela 82. yıl hastanesini hizmete sokun dedik ama ne sağlık müdürlüğü yöneticileri ne de ilin sağlık teşkilatından sorumlu olanlar, ne de 400 yataklı hastanenin başhekimliği bu uyarılarımızı dinlemediler. Sorumluluğu ve suçu hep başkalarına attılar. Şimdi de dünya mizah tarihine geçecek bir demeç vermiş sayın il sağlık müdürü. Beyefendi demiş ki, Adıyaman’daki hastalığın sebebi çiğ köfte ve çiğ köfte için bir araya gelenler. Sayın müdür bari şunu da tam olarak söylese de tedbirimizi halk olarak alsak. Vakaların artmasının sebebi etli çiğ köfte mi, etsiz çiğ köfte mi? Unutmadan; vatandaşta gram et alacak para yok."şeklinde konuşarak İl Sağlık Müdürü Öz’e tepki gösterdi.

 










Bu yazı toplam 462 defa okunmuştur