CHP'li Buluş: Esnaf imdat çığlığı veriyor ama hükümet duymuyor

CHP'li Buluş: Esnaf imdat çığlığı veriyor ama hükümet duymuyor

 

 

CHP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, "Dünyayı sarmalayan Kovid-19 belası en çok geçimini günlük çalışmak zorunda kalan esnaf, çiftçi ve yevmiyeciyi vuruyor." dedi.

"Devlet destek diye borç veriyor"

"Aylardır iş yeri kapalı olan esnaf var ama ne devlet vergisinden ne mülk sahibi kirasından ne de SSK çalışanın ve işletme sahibinin sigorta priminden vazgeçmiyor" diyen Buluş, şöyle devam etti:

"Borç batağına girmiş esnaf artık kepengi geçici değil tamamen kapatmaya başladı.Bu da çözümü değil çözümsüzlüğü beraberinde getirir. Devlet, iş yeri aylardır kapalı esnafa kira desteği, SSK pirim desteği ve asgari yaşam desteği vermeli, hayat normale dönünceye kadar da bankalar başta olmak üzere vergi ve diğer alacaklarından feragat edilmelidir. 

Aksi taktirde küçük esnaf kepenk kapatmak bir yana iflas etmek üzere. Ayrıca devlet işletmeler arasında iş kolu ayrımı yapmaz, yapmamalı, bir ürünün satışı serbestken bir başka ürünü satan esnafa yasak olamaz. Lokantalar başta olmak üzere yemek sektörüne iş yeri açma ve iş yeri içinde ayakta kısıtlı sayıda vatandaşımızın yemek yemesine imkan verecek bir düzenleme getirilmelidir. Vatandaşımız yemeği alıp araç içinde ya da aracın bagajı üstünde yemek zorunda kalıyor. Bu da Kovid-19'dan korunmak yerine adeta salgına davetiye çıkarıyor."

"Hükümet derhal fakatsız amasız esnafa sahip çıkmalıdır"

Buluş, öte yandan iş yerine kapanma zorunluluğu getirilen işletmelere ve çalışanlarına destek olunması gerektiğini belirterek, "Aksi durumda bu sektörlerde çalışanlar eve ekmek götüremez durumdadırlar ve ötesi borçlarını ödeyemez durumda olmaları travmalara sebep olacaktır. Hükümet derhal fakatsız amasız esnafa sahip çıkmalıdır."










Bu yazı toplam 1024 defa okunmuştur