CHP'li Köseler: AK Parti'nin 7. Olağan Kongre'si hepimize hakarettir

CHP'li Köseler: AK Parti'nin 7. Olağan Kongre'si hepimize hakarettir

 

Adıyaman'ın Gölbaşı CHP İlçe Başkanı Emine Köseler, "AK Parti teşkilatlarını toparlamak, motive edilmek için toplum sağlığını hiçe sayıp il kongrelerinde bile halkın tepkisi umursanmadan kongreler yapıldı." dedi.

Başkan Köseler, Kovid -19 salgınının 1 yıl geçmesine rağmen tedavisinin bulunmadığı ve aşılamanın da tam anlamıyla yapılamadığını belirtti.

Vatandaşın çok zor günler geçirdiğine ve elinde avucunda olan ne varsa tükettiğini savunan Köseler, şunları kaydetti:

"Bütün dünya salgınla mücadele ederken henüz daha bir tedavi bulunmamışken aşılama yarım yamalak devam ederken. Milyonlarca insan acı çekerek hayatlarını kaybediyorken.. Kepenk kapatan esnaf, Kahramanca uğraşan sağlık çalışanları. Çocuğu Eba’ya mahkum olan anne-baba. İnsanlar çocuklarına ekmek götürebilmek için evdeki eşyalarını satmaya çabalıyorken Yakınını cenazesiz defneden aile,  ibretle  vicdanı sızlayarak izliyor ülkedeki yaşananları. Bir  yılı geçti, evdeyiz.  Millet elde avuçta ne varsa tüketti. İşsizlikten, borçlardan intihar ediyor.

 İktidar biz bize yeteriz diyerek vatandaşın yastık altında ki üç beş kuruşuna muhtaç bir halde ortada merkez bankasında var olan paraların bir gecede döviz kurlarıyla zengin olanların var olduğu yandaşlar. Canıyla, aşıyla, işiyle hayatta kalma mücadelesi veren vatandaş salgının bitmesi için önlem diyerek maskesiz yakaladığı garibana ceza kesen. İki kişiyi yan yana gelmesini salgın tedbiri olarak vatandaşa yaptırım getiren iktidar. Yerel seçimler sonrası çöktüğü iyice açığa çıkan. AK Parti teşkilatlarını toparlamak, motive edilmek için toplum sağlığını hiçe sayıp il kongrelerinde bile halkın tepkisi umursanmadan  kongreler yapıldı."

"Whatsapp, twitter üzerinden yürütülen bir parti çalışması var"

"2023 manifestosu dediler manifesto denilecek bir şey de çıkmadı hoş" diyen Köseler, "Bu kongreler AK Parti teşkilatlarını ne kadar canlandırdı tam bilemiyorum ama şimdilik ortada canlanmış teşkilatlar gözükmüyor. Whatsapp, twitter üzerinden yürütülen bir parti çalışması var. Sokaklarda teşkilat falan yok. Kongreyi bir çok kişi gibi Erdoğan'ın konuşmasında vereceği satır arası mesajlar ve seçeceği yeni liste izafen konuşma, dolarınızı, altınınızı ekonomiye aktarın denildiğinde bitmişti."dedi.

Başkan Emine Köseler, "MKYK listesi  polemik, dedikodu ve tartışmalarla dolu parti yönetimi ve yeni kabine de keza aynı onlarda da heyecan uyandıracak güven verecek  isimler olmadığı kesin. AK Parti'nin 7. Olağan Kongre'si sağlık çalışanlarına, esnafa, sanatçıya, yakınlarını törensiz defnetmek zorunda kalanlara, işsizlikten intihar edenlerin ailelerine, özetle hepimize hakarettir. Ve buna ilk karşı çıkması gereken de bu partinin oy verenleridir."ifadelerini kullandı.

 










Bu yazı toplam 876 defa okunmuştur