Cumhuriyet Halk Partisi 98. yıl dönümü kutladı -Videolu Haber

Cumhuriyet Halk Partisi 98. yıl dönümü kutladı -Videolu Haber

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 98. yıl dönümü nedeniyle Adıyaman Valiliği’nde tören düzenlendi.

Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile başlayan programa, CHP İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş, CHP Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Kader Onuk, CHP Adıyaman il Gençlik Kolları Başkanı Şeyhmus Ocak ve partiler katıldı.

"Cumhuriyet Halk Partisi haklının, hukukun ve adaletin Türkiye'deki temsilcisi olacaktır"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Başkan Binzet, “Cumhuriyet yılında kurulmuş olan kurtuluşun kuruluş ve kurtuluşun olan Cumhuriyet Halk Partisi 98. Yaşını hepimize kutlu olsun. Bir parti düşünün ki; içinde bir memleketi kurtaracak lider yetiştirsin ve bu lider bu partiyle birlikte bir ülkeye devir açtıran şahıstır. Bu bizim için bu partide olmak dünyada en büyük onurdur. Hepinizi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurunda saygıyla selamlıyorum. Bu mücadelenin 100 yıl daha, 200 yıl daha sonsuza kadar süreceğini biliyorum. Bir asıra yaklaşmış olan partinin bundan sonrada asırlarda da doğduğu gibi bulunduğu gibi mücadelesine devam ederek. Cumhuriyet Halk Partisi haklının, hukukun ve adaletin Türkiye'deki temsilcisi olacaktır" dedi.

"Türkiye'de gördüğünüz bütün hizmetler altında Cumhuriyet Halk Partisi'nin imzası var"

Daha sonra kürsüye gelen TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, “Bugün bizim için çok onurlu bir gündür. Partimizin 98. yıl dönümü gerçekten cumhuriyetle yaşıt bir partinin mensupları olmak Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmek hepimizin için büyük bir şeref büyük bir onur bu onuru hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923'de kurulduktan sonra gerçekten ülkemize çok büyük hizmetler yaptı. Ve Türkiye'de gördüğünüz bütün hizmetler altında Cumhuriyet Halk Partisi'nin imzası var. Türkiye'de ülkeyi demokrasi ile buluşturan Türkiye'yi çok partili hayata geçiren Cumhuriyet Halk Partisi partimiz bu 98 yıl içerisinde çok badireler atlattı darbeler dönemi yaşadı kapatıldı mal varlığına el konuldu kapılarına kilit vuruldu. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisi olduğu için milletten aldığı yetkiyle dimdik her zaman durdu yoluna devam etti. Değerli yol arkadaşlarım önümüzdeki 2023 yılında cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı olacak inşallah sizlerle birlikte milletimizin sizden aldığımız güçle destekle ikinci yüzyılda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bütün kadrolarımızla bütün milletimizle güç birliği yaparak Türkiye'yi daha aydınlık, daha çağdaş bir ülke haline getireceğiz. Bu konuda kadrolarımız tam sizlerle birlikte bu demokrasi yolculuğunu mutlaka zaferle taçlandıracağız. Bende partimizin 98. Yıl dönümünü kutluyorum hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tören, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.



 

Video Kodunu Alabilirsiniz:



Video Açıldıktan Sonra CTRL + S Tuşu İle Kaydedebilirsiniz.

MPG Formatını indirmek için TIKLAYIN!









Bu yazı toplam 224 defa okunmuştur