Milletvekili Toprak, “Adıyaman’a ilişkin önemli kararlar aldık”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, “Sayın Bakanımız hafta sonunda vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. El ele verip çok güzel hizmetleri İlimize kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Milletvekili Toprak, “Adıyaman’a ilişkin önemli kararlar aldık”

 
AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Kurum’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda kentsel dönüşümden atık su arıtma tesisine, alt yapıdan millet bahçesine kadar birçok projeye ilişkin önemli kararlar alındığını belirten Milletvekili Toprak, Adıyaman için önemli bir adım atıldığını söyledi.
Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak 3 ayrı noktada vatandaşların rızası çerçevesinde hızla bir dönüşüm sürecine girileceğini ifade eden Milletvekili Toprak,  “1767 hak sahibinin olduğu Adıyaman Merkez Mara, Musalla ve Ulu Cami Mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacak. Bu mahallelerimizdeki kentsel dönüşüm süreci 3 etap halinde yürütülecek. İlk etapta 500-600 konutluk bir çalışma yılsonuna kadar projelendirilecek. Hak sahiplerinin rızası çerçevesinde 2020 yılının ilk çeyreğinde ihalesi yapılarak 2023 yılına kadar tamamlanacak. Ayrıca buralardaki vatandaşlarımıza kira desteği de verilecek. Bununla birlikte tarihi oturakçılar pazarı ve kale etrafındaki tarihi yerlerle ilgili de bir iyileştirme çalışması yapılacak.”
Milletvekili Toprak, şöyle devam etti:
“Adıyaman Eğri Çayı alanında 460 Bin metrekare alan üzerinde Millet Bahçesi projesini hayata geçireceğiz. Bu projenin 200 bin metrekarelik ilk etabını 2020 yılı tamamlayarak Adıyamanlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Çeşitli etkinliklerinin yapılabileceği bu proje Adıyaman’ımıza nefes aldıracak. Ayrıca Samsat ilçemizde ve etkilenen köylerimizde 2017 ve 2018'de meydana gelen depremlerde evleri hasar gören vatandaşlarımız için inşa edilerek hizmete sunulan afet konutları da kısa süre içerisinde tüm hak sahiplerine teslim edilecektir. Sayın Bakanımızla birlikte yapılması gereken diğer işleri de yerinde bir bir gördük, tespit ettik. Çok verimli toplantılar gerçekleştirdik. Gecemizi gündüzümüze katarak ilk günkü heyecanla çalışmaya devam edeceğiz. Adıyamanlı hemşerilerimize, vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızı en iyi şekilde ağırladılar. O güler yüzlerinden dolayı, misafirperverliklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”









Bu yazı toplam 1448 defa okunmuştur