Siyasetçi yazar Ulubey: Ölmemek için çok direniyoruz

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkan Siyasetçi yazar Fatma Ulubey, karantina ve tedavi sürecini paylaşarak, vatandaşları salgına karşı uyarıda bulundu.

Siyasetçi yazar Ulubey: Ölmemek için çok direniyoruz

 

 

 

Ulubey, yazılı açıklamasında, koronavirüsün ilk belirtilerini sıradan bir grip şeklinde başladığını belirterek, "Ben her kış gribe yakalanırım yine yakalandım dedim ve evde var olan grip ilaçlarını almaya başladım, ilaçlarla birlikte doğal içecekler tükettim. Baktım ki tat alamıyorum,koku alamıyorum. Hemen Kovid-19 testi yaptırdım ve sonuç pozitif.  Evde iki annemin de testi pozitif çıktı.  Sadece eşim ve oğlum negatif. Karantina ve tedavi sürecimiz başladı. Öksürük mahvediyor. Koronavirüs için verilen ilacı kullandık biz hala halsiz ve yorgunuz. Ölmemek için çok direniyoruz. Her ne kadar kurallara dikkat ettim desem de demek ki bir boşluğumu yakalamış !..."şeklinde ifade etti.

 "Bilim insanlarının uyarıları dikkate alınmadı"

Dünyada ve Türkiye'de koronavirüsün hızla yayılarak hızla can aldığını savunan Ulubey, şöyle devam etti:

"Aslında canımızdan can almayı devam ediyor.Yakınlarımızı,sevdiklerimizi bir anda kaybediyoruz. Birbirimizin acısını paylaşamıyoruz, gelenek ve göreneklerimizden vaz geçmenin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama lütfen mümkünse taziye ortamlarına katılmayın, iş çok ciddi. Sonuç, yaşamla baş başa direnmek zorundasınız.  Baştan beri bilim insanlarının uyarıları dikkate alınmadı.

Bu konuda mevcut iktidar koronavirüs sürecini iyi yönetmedi. Sağlık Bakanlığı'nın ilk başlarda verdiği güven duygusu güvensizliğe yerini terk etti. Taki ana muhalefet CHP Ankara Milletvekilimiz Sn. Murat Emir kamuoyunda sessini yükselterek resmi rakamlar doğru değil dediğinde tepki gösterdiler sonra haklı olduğu kanıtlandı. Baştan beri şeffaflık olsaydı belki çoğumuz olayın ne denli ciddi olduğunu kavrardık.  Duyarsızlığın, bana bir şey olmaz demenin acısını yaşıyoruz!....

Bir hakkı daha teslim etmek gerekir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Sn.  Ekrem İmamoğlu,  yaptığı paylaşımda, 14 Kasım'da İstanbul'da bulaşıcı hastalıklar sebebiyle 164 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bunun üzerine kuşkular, çelişkiler daha da derinleşti!...."

TBB: Her vaka koronavirüs hastasıdır diyoruz

 Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) Bakan Sn.Koca'yı istifaya çağırdığını anımsatan Ulubey, Sağlık Bakanı Koca ile TTB'nin 'hasta' ve 'vaka' tanımlamalarına değinerek,şunları dile getirdi:

"Turkuaz tablo kara tabloya dönüştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Her vaka hasta değildir" açıklamasına karşılık TTB olarak semptomlu ya da semptomsuz "Her vaka Kovid-19 hastasıdır" diyoruz. Semptomu olmasa da sağlık çalışanları da başta olmak üzere tüm temaslılara test yapılması gerektiğini pandemi başından itibaren ısrarla belirtiyoruz.

Vakaları düşük göstererek, terimleri değiştirerek, her gün farklı demeç vererek başarılı olunamaz. Salgını ancak toplumla, sağlık çalışanları ile tabip odaları ile TTB ile bilim insanları ile hep birlikte mücadele ederek kontrol altına alabilirsiniz. Buradan TTB olarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verileri gerçek ve şeffaflıkla açıklamasını ayrıca Bilim Kurulu üzerinde baskı varsa, kurul üyeleri tarafından açıklanmasını istiyoruz. Toplumun ilk olarak bir özür beklediğini vurguluyoruz. Bunlar yapılmayacaksa Sağlık Bakanı'nı istifaya davet ediyoruz. Artık bakanın istifa edip etmemeleri kendi tercihleri fakat insan sağlığı bu kadar hafife alınacak bir durum değildir, bunun vebali de ağırdır. Ekonomik kaygılar nedeniyle  salgındaki "gerçek"leri gizleyerek nasıl ilerlenir bilmiyorum !..."

"Şimdi bir başka kaygı daha! DSÖ'nün aşı uyarısı!"

Ulubey, "Aşılama başlayacak diye kimse 'rehavet'e kapılmasın. Çünkü aşının salgını bitireceğinin, aşılanan insanların yeniden hastalığa yakalanmayacağının garantisi yok!.."dedi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'nün  koronavirüsü aşılarıyla ilgili açıklamasının düşündürücü olduğunu aktaran Ulubey, Özlünün açıklamasını paylaştı.

Özlü, açıklamasında, "Aşılar yaşlılarda, kronik hastalığı olanlarda, çocuklarda, bağışıklığı baskılanmış kişilerde de yeterince etkili olacak mı? Koruyuculuğu ne kadar sürecek? Aşının tekrarı gerekecek mi? Virüs, aşıyla elde edilecek bağışıklıktan kendisini kurtaracak şekilde büyük bir mutasyon geçirecek mi?” sorularının yanıtlarının tam olarak bilinmiyor. "dedi.

"Herkese yürekten teşekkürü borç biliyorum"

Ulubey, tüm kafa karışıklığının giderilmesinin gerektiğine işaret ederek, açıklamasını şöyle tamamladı.

"Aşı konusunda halka tam güven verilmeli ülke olarak bir an önce bu illetten kurtulmalıyız. Naçizane benim önerim tam kapanma süreci olmalıdır.  Çünkü virüs artık her yerde, ülkeyi yönetenler bu süreci iyi yönetmek zorunda aksi halde çok geç kalınır. 

Hastalığım boyunca arayan, soran tüm dostlarımıza, arkadaşlarımıza, Biz yorulmayalım diye her gün kapımıza yemek bırakan, bizden manevi desteklerini esirgeyen herkese minnettarım. Sosyal medyada beni duygulandıran güzel paylaşım yapan herkese yürekten teşekkürü borç biliyorum. Sağlık çalışanlarımıza da minnettarım. Hepinizi çok seviyorum. Güneşli günlerde buluşmak dileğiyle."











Bu yazı toplam 1272 defa okunmuştur