Siyasetçi -Yazar Ulubey: Zamanın Ruhuna Yenilmeyen Tek Lider

Siyasetçi Yazar Fatma Ulubey, 10 Kasım Atatürk'ün 81. ölüm yıl dönümünün ardından yazılı açıklamada bulundu.

Siyasetçi -Yazar Ulubey: Zamanın Ruhuna Yenilmeyen Tek Lider

 

 

 

Ulubey, açıklamasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım'da  bir kez daha saygıyla ve şükranla anıldığını belirterek," O'nun ilke ve devrimleri ebediyete intikalinin  81. yılında da bizi  hala diri tutmaya devam ediyor."dedi.

Dünya üzerinde çok sayıda liderler gelip  geçtiğini  ancak hiç kimsenin Atatürk gibi  zamana meydan okuyamadığını vurgulayan Ulubey," Çünkü Atatürk, ölümünün üzerinden 80 yılı aşkın süre geçmesine  rağmen, düşünceleriyle, mücadelesiyle ve en önemlisi bizlere armağan ettiği Cumhuriyet gibi büyük bir eseriyle yaşamaya devam ediyor ve edecek de.

-"HALKIN GÖNLÜNDE TAHT KURMAK BU OLSA GEREK"

O sevgi seli değil midir ki,  caddelerden sokaklara, meydanlardan parklara, evlerin balkonlarına,  iş yerlerine O'nu anmak  için bayraklar asıldı, saat 9:05'te ülkenin her tarafında siren sesleriyle gözlerimiz yaşardı. Kaç lidere bu sevgi seli  nasip olur ki?. Ülkenin kurucusu, kurtarıcı ve büyük devlet adamı. Uluslararası anlayış ve barış yolunda   üstün çaba  harcamış eşsiz bir lider. Sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk lider, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında hiçbir renk, din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen eşsiz bir devlet adamı."şeklinde ifade etti.

Fatma Ulubey, bugünün Atatürk'ü daha iyi anlama günü olduğunu vurgulayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

O’nun geleceğe dair hedeflerini doğru anlamak ve analiz etme  günüdür. O günün imkansız  koşullarında, Osmanlının küllerinden yeni bir devlet  yaratıyor. Cumhuriyeti yoktan var eden Atatürk' 'ün nasıl bir deha olduğu bıraktığı kalıcı eserleriyle anlamak ve analiz yapmak zamanıdır. Düşünün ki idam fermanıyla aranan koşullar altında ülkeyi kurtarıyor. Emperyslist ülkelerin planlarını alt üst ediyor. Esareti, teslimiyeti , kaçışı asla kabul etmiyor. Korkmadan cesaretle tarihin akışını değiştiriyor.Tarihin arşivlerine bakın, İngiliz istihbaratçısı Atatürk için şu sözü söylüyor: Atatürk bir devrimcidir, tehlikelidir.

O gün  kurtarıcı liderden korkanlar, ona ihanet edenler, mandayı kabul eden zihniyetle ,bugün hala Atatürk 'ü anlamayan ona sürekli olarak saldıran zihniyetten ne farkı var ki? Tarikat ve cemaatlerin yuvalanarak siyasi kurumlar içinde yaşam alanı bularak, Atatürk 'e ve Cumhuriyete cephe alarak ülkeyi ne  hale getirdiklerini  hepimiz gördük. 
               
 Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları  bir ulusun kurtuluşunu başarmış, çökmüş bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devlet kurarak kısa sürede çok işler  başarmıştır. 20.Yüzyılın en büyük lideri kadınlara güvenen, kadın haklarının en büyük savunucusu sömürgenin karşında, mazlumların sesidir Atatürk.

-"SİYASET YAPABİLİYORSAM MUSTAF KEMAL ATATÜRK'E BORÇLUYUM"

Atatürk bizlere bıraktığı eserleriyle yaşamaya devam edecektir. Son yıllarda ülkenin kötü yönetilmesi sonucunda sosyo - ekonomik çıkmazı da , gelir dağılımındaki  uçurumu kapatmadaki tek yol göstericimiz  yine Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun ekonomik modelidir. Şöyle demiştir  'Ekonomik bağımsızlık olmadan tam bağımsızlık olmaz 'sözünü ne yazık ki ancak yaşayarak kavrayabildiğimiz, öngörüleri ile tarihin akışını değiştiren kaç lider var ki?.

Birçok ulus O’nun Kurtuluş  Savaşındaki haklı mücadelesini örnek alıp özgürlük ve bağımsızlıklarına kavuşmuşlardır. Bu nedenle tüm mazlum milletlerin sesi olmuştur. O’nun 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesi kan ağlayan coğrafyalara büyük bir referanstır. Tüm batı ülkelerinden önce biz kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan, kadınlara inanan, güvenen, onlara haklarınızı alın diye bize güç veren Atatürk  gibi bir liderimiz var. Eğer bugün  bu satırları cesaretle  yazabiliyorsam, siyaset yapabiliyorsam bunu Mustafa Kemal Atatürk 'e borçluyum.Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere  gösterdiği yolda, gösterdiği hedefe yılmadan, yorulmadan yürümeye devam edeceğiz Bu ülkenin demokrasi ve Cumhuriyet sevdalıları olarak , bağımsızlık benim karakterimdir diyen, zamanın ruhuna yenilmeyen tek lider  Mustafa Kemal Atatürk 'ü bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum."

 










Bu yazı toplam 1574 defa okunmuştur