Siyasetçi-Yazar Ulubey, CHP'nin 96. Kuruluş Yılını Kutladı

Siyasetçi-Yazar Fatma Ulubey, Cumhuriyet Halk Partisinin 96. kuruluş yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Siyasetçi-Yazar Ulubey, CHP'nin 96. Kuruluş Yılını Kutladı

 

 

 

Ulubey, mesajında, CHP'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923'te önce 'Halk Fırkası' adıyla kurulduğunu anımsattı.

-"YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ"

Adının başına 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklenen parti, 1935'teki 4'üncü kurultayda "Cumhuriyet Halk Partisi" adını aldığını belirten Ulubey, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi Ulusal birlik ve bütünlüğü sağlayan demokrasiyi ve özgürlükleri getiren , ülkemizin birleştirici gücü olan, aynı zamanda ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 96. yıl dönümümüzü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Emperyalist güçlere boyun eğmeden,tek güce tapmadan,toplumun tüm renklerini içinde barındırarak ,her kesime hitap eden, kucaklayan...Bağımsız ve özgürlükleri ilke edinen Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu onurlu ve kararlı duruşu, dün ve bugün olduğu gibi yarın da aynı kararlılıkla ve azimle her türlü hukuksuzluğa ve yıldırma politikalarına rağmen laik, demokratik , sosyal hukuk devletini ve demokrasinin evrensel değerleri olan eşitlik, dayanışma,emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ile yoluna devam edecektir.Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Ülkemizin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş yıldönümünü kutluyor, partimizin kurucusu ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum."

 










Bu yazı toplam 1400 defa okunmuştur