Adıyaman’da 2021 yılı üçüncü istihdam toplantısı yapıldı

Adıyaman’da 2021 yılı üçüncü istihdam toplantısı yapıldı

 

 

Adıyaman’da istihdamın artırılarak işsizliğin azaltılmasına yönelik politikaların belirlenmesi amacıyla ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 yılı üçüncü toplantısı ’ yapıldı.

Valilik Toplantı salonunda Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar Başkanlığında düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç, Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hacı Daştan, Ticaret İl Müdürü Ömer Uslu, ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve STK temsilcileri katıldı. 

Toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya’nın 2. toplantıda alınan kararların ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesiyle başladı.

Ardından Vali Mahmut Çuhadar, 2021 yılı için hazırlanan eğitim planı ile istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik uygulanacak programlara dair ve kurul üyelerini bilgilendirdi.

Genel bilgilerinin anlatılmasıyla birlikte konuşan Vali Çuhadar, “İşgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak ve Meslek liselerini daha fonksiyonel hale getirmek amacıyla, Adıyaman merkez ve ilçelerinde Meslek Liselerinde yeni meslek dalları açıldığını kaydederek şunları söyledi; “Engelli ve eski Hükümlülerin kendi işin kurmasına yönelik sunmuş oldukları projeler kurulca kabul edilmiştir. Projeler doğrultusunda Engelli ve Eski Hükümlü bireylerin kendi işini kurmaları için hibe desteklerinde bulunulacaktır. 2021 yılı Ocak-Haziran döneminde 182’si Mesleki Eğitim Kurs Programı ve 368’i İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere toplam 550 İşgücü Eğitim kurs Programı açılmış, bu programlara 2.176’sı erkek,  3.866’sı kadın olmak üzere toplam 6.042 kişi katılmıştır. 2021 yılı haziran ayı sonu itibariyle aktif İşgücü Hizmetleri ve Toplum Yararına Programlar kapsamında yapılan toplam ödeme tutarı: 65 Milyon 970 Bin Türk Lirasıdır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda 2021 yılı içerisinde işgücü ihtiyacının giderilmesine ve istihdamın arttırılmasına yönelik mesleki eğitim faaliyetlerine devam edilecektir” dedi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi, kurul üyelerinin görüş alışverişinde bulunulması, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

 












Bu yazı toplam 64 defa okunmuştur