AK Parti Aday Adayı Rençber: Tarihi uygun yeniden inşa

AK Parti Aday Adayı Rençber: Tarihi  uygun yeniden inşa

 Rençber,"Bir kenti değerli kılan ilk ve en önemli özelliği geçmişidir. Adıyaman geçmişiyle övünen bir şehirdir. Depremin zarar verdiği tüm tarihi eserlerimizi aslına uygun şekilde ve kendi malzemesini kullanarak yeniden inşa edeceğiz. Bizler gibi gelecekte de bu yapılar Adıyaman’ın en önemli mirası olacaklardır. Kadim zamanlardan beri bize kadar ulaşan bu eserleri korumak ve yeniden inşa etmek her şeyden önce insanlık borcumuzdur. Bizler bu eserleri koruma ve inşa etme şuuru olan kişileriz. Şehrimizi özgün kimliğinde yeniden ayakları üzerine kaldıracağız." Şeklinde konuştu.
"Turizm potansiyelimizi yeniden keşfedeceğiz"
Projeler ve sürdürebilir şekilde Türkiye ve dünyaya tanıtmak için mücadele vereceklerini söyleyen AK Parti Aday Adayı Fevzi Rençber, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Adıyaman sahip olduğu tarihi eserleri ve kültürüyle görülmeye değer yerlerin başında olmalıdır. Ne yazık ki hak ettiği değeri gördüğünü söylemek gerçekçi değil. Yeniden inşa edilecek şehrimizin turizm potansiyelini gerçekçi projeler ve sürdürebilir şekilde Türkiye ve dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Tarihi ve kültürel mirasımız Adıyaman için büyük bir kazançtır. Ancak bu kazanç doğru ve bilgili kişilerin elinde ortaya çıkabilir. Adıyaman için en iyisini yapacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."