CHP’li Tutdere Çelikhan yolunu Meclis gündemine taşıdı-Videolu Haber

CHP’li Tutdere Çelikhan yolunu Meclis gündemine taşıdı-Videolu Haber

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, "Çelikhanlılar iktidara soruyor; otobanlar bitti, 19 yıl geçti; daha neyi bekliyorsunuz, yolumuzu ne zaman yapacaksınız?" dedi.

Milletvekili Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman'ı Malatya'ya bağlayan Adıyaman-Çelikhan yolunun trafik yoğunluğunu kaldıramadığını ifade ederek Adıyaman-Çelikhan yolunun yapımı konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Tutdere, Meclis Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında, Çelikhan yolunun sadece seçim dönemlerinde hatırlandığı fakat bir türlü hayata geçirilmediği, defalarca gündeme getirilmesine rağmen iktidar tarafında herhangi bir çalışma yapılmadığını ifade etti.

"Defalarca dile getirmemize rağmen Çelikhan yolunda herhangi bir çalışma yapılmadı"

Milletvekili Tutdere, Adıyaman'ı Malatya'ya bağlayan Adıyaman-Çelikhan yolunun trafik yoğunluğunu kaldıramadığının altını çizerek, "Adıyaman'ı yol güzergâhında bulunan çok sayıdaki köye, Çelikhan ilçesine ve Malatya iline bağlayan Adıyaman-Çelikhan yolu hâlihazırda trafik yoğunluğunu kaldıramıyor. Bugüne kadar defalarca dile getirmemize rağmen bu yolda herhangi bir çalışma yapılmadı. Her seçim öncesinde iktidar tarafından yapılacağı vadedilen, daha sonra da unutulan Adıyaman-Çelikhan yolunu tekrar hatırlatıyorum." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızın yol çilesini sonlandırın"

Adıyaman-Çelikhan yolunun bölge halkının ve tüm Adıyamanlıların ortak talebi olduğunu ifade eden Milletvekili Tutdere, Adıyaman-Çelikhan yol yapım çalışmalarının başlatılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, "Son yıllarda Adıyaman-Çelikhan yolunun trafik yoğunluğu kat be kat artmıştır. Çelikhan yolunda çalışmalara başlanılması, bölge halkının ve tüm Adıyamanlıların ortak talebidir. Çelikhanlılar iktidara soruyor: Otobanlar bitti, 19 yıl geçti; daha neyi bekliyorsunuz, yolumuzu ne zaman yapacaksınız? Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum: Adıyaman-Çelikhan yolunun çalışmalarına bir an evvel başlayın, vatandaşlarımızın yol çilesini sonlandırın." dedi.



 

Video Kodunu Alabilirsiniz:



Video Açıldıktan Sonra CTRL + S Tuşu İle Kaydedebilirsiniz.









Bu yazı toplam 53 defa okunmuştur