Mermer Sektörü Kan Ağlıyor, Bin Kişi İşsiz Kalacak

Adıyaman Mermerciler Derneği Başkanı Coşkun Atiz, Adıyaman faaliyette bulunan Mermer işletmelerinin zor günler geçirdiğini belirterek, "Böyle giderse firmalar kapanacak, mermer üretimi duracak ve bin kişi işsiz kalacak." dedi.

Mermer Sektörü Kan Ağlıyor, Bin Kişi İşsiz Kalacak

 

 

 

Adıyaman’ın Mermer konusunda Dünyada söz sahibi olması gerekirken, her geçen gün daha kötüye gittiğini dile getiren Başkan Atiz; "Adıyaman da mermercilik bitme noktasına geldi."dedi.

-"ADIYAMAN MERMERCİLİĞİ KENDİ KADERİNE TERK EDİLDİ"

Sektörün 2019 yılının ilk çeyreğinde yüzde 60 küçüldüğünü ifade eden Atiz,şöyle devam etti:

"Adıyaman da faaliyet gösteren 16 mermer ocağı şuan 5 mermer ocağına düştü. Sektörün bin kişi olan çalışan sayısı şuan 100 kişiye düştü.  Kaybeden Adıyaman ve Türkiye oluyor. Adıyaman da mermercilik ve madenciliğin yatırım ortamı bozuluyor. Yatırımcı  çözüm bulunamayan problemler yüzünden farklı bölgelerde yatırım yapma arayışına girerken Adıyaman’a taş almaya gelen müşteri projeleri yarım kalacak endişesi ile farklı taşlara yöneldi. Adıyaman mermerciliği kendi kaderine terk edildi. Bölgede büyük bir sektör olma yolunda giden nakliye sektörü şuan banka icraları ile boğuşur duruma geldi. Adıyaman da çıkan taşa güvenerek faaliyet gösteren Adıyaman Gaziantep,  Şanlıurfa,  Diyarbakır, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin deki yüzlerce mermer işleme fabrikaları şuan taş bulamadıkları için kapatmaya kadar gittiklerini belirtiyorlar. Bölgede işsizliği azaltmak için çaba harcamak farklı projeler üretmek gereklidir. Ama biz işsizliği arttırmak çaba harcıyor gibiyiz. Her defasında inadına üretim inadına ihracat dediysek de devlet sektörün arkasında olmayıp problemler çözüm yolu bulup yatırımcının önünü açmadıkça bu çaba bu emek hep boşa gidiyor. Girilen bu ekonomik krizden tek çıkmanın yolu üretim olduğunu biliyoruz ve her kesimin bu bilinçle olmasını temenni ediyoruz."










Bu yazı toplam 1028 defa okunmuştur