Milletvekili Aydın: Sağlık altyapımız daha da güçleniyor, 2023 hedeflerini aşıyoruz

Milletvekili Aydın: Sağlık altyapımız daha da güçleniyor, 2023 hedeflerini aşıyoruz

 

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,"Yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 73 bin metrekare, Eğitim ve Araştırma Hastanesi 81 bin metrekare olmak üzere her iki hastane toplamda 154 bin metrekare kapalı alana sahip olacak."dedi.

AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımı konusunda açıklamada bulundu.

"En gelişmiş teknolojiyle donatılacak"

Aydın, 55 dönümlük arazi üzerinde kurulacak 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 4 farklı binadan oluşan bir sağlık kompleksi olarak inşa edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"53 dönümlük bitişik parseldeki 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile fiziksel olarak birleşerek toplamda 108 dönümlük alanda hizmet verecek. Yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 73 bin metrekare, Eğitim ve Araştırma Hastanesi 81 bin metrekare olmak üzere her iki hastane toplamda 154 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

Hastane, modern mimarinin yanı sıra, üzerinde helikopter pistinin de bulunacağı sismik (deprem) izolatörlü bina olacak şekilde, en gelişmiş teknolojiyle donatılacak. 300 yataklı hastanemizin bitirilip faaliyete girmesi ile birlikte sağlıkta adeta çağ atlayıp, tüm veriler daha da iyileşecektir. 2023 hedefimizin çok üzerine çıkmış olacağız. Daha önce söz verdiğimiz gibi 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizin inşaat yapım işi ihale edildi ve değerlendirme süreci sonuçlanarak sözleşme de imzalandı, işe başlanıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, milletvekili arkadaşlarımıza, sağlık camiasına, il teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun."












Bu yazı toplam 1339 defa okunmuştur