Milletvekili Toprak’tan 12 Eylül Darbesi Kınama Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, 12 Eylül darbesinin 39’uncu yıldönümü nedeniyle kınama mesajı yayınladı.

Milletvekili Toprak’tan 12 Eylül Darbesi Kınama Mesajı

 

 

 

12 Eylül 1980 tarihinin, Ülke ve Dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayan Milletvekili Toprak, bu darbenin de kan, gözyaşı ve şiddetten beslendiğini söyledi.
Milletvekili Toprak, açıklamasına şöyle devam etti:
“Darbeler, gelişmekte olan ülkeleri, hedeflerinden alıkoymak için iç ve dış mihraklar tarafından tertiplenen kirli tezgâhlardır. 39 yıl önce, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak düşen 12 Eylül Askeri Darbesi yaşanmış ve ülkemiz tüm demokratik kazanımlarını ne yazık ki o gün tümüyle kaybetmiştir. AK Parti ile birlikte milletimizin iradesi, partimizin vazgeçilmez ilkelerinden olmuştur. Bugüne dek milletimizin iradesini gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete asla fırsat verilmemiştir. Bu itibarla darbeler karşısında sandığın gücünün ve öneminin ne kadar büyük olduğunu anlayan bu millet, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur adımlarıyla bu makûs talihini yenmiş ve tarihin seyrini değiştirmiştir. Darbelerin, 1980’de ve süregelen zamanda birçok kere gösterdiği hain yüzü, 15 Temmuz 2016’da milletimizin iman dolu göğsüne çarparak darmadağın oldu. Allah’a hamd olsun ki bugün, milletimizin söz sahibi olduğu ve kendi iradesiyle belirlediği bir hükümetle yönetilmekteyiz. Rabbim ülkemizi yıllarca geriye götüren ve kalkınmasının önünde engel oluşturan 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları bu millete bir daha yaşatmasın. Bu topraklar için canını ortaya koyan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine başsağlığı ve gazilerimize de şifalar diliyorum.”










Bu yazı toplam 630 defa okunmuştur