Muhtarlık ve kazı nedeniyle husumetli ailelerin çatışmasında ölen sayısı 7'ye yükseldi

Muhtarlık ve kazı nedeniyle husumetli ailelerin çatışmasında ölen sayısı 7'ye yükseldi

 

Adıyaman'da, geçtiğimiz günlerde 6 kişinin öldüğü ve 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgada ve tedavi altına alınan Yaşar Göğüs (21) hastanede hayatını kaybetti, ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Sincik ilçesinin Çamdere köyünde kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine jandarma operasyon düzenledi. Operasyonda kaçak kazı yapan Göğüs ailesi fertlerinden 5 kişi gözaltına alındı, sorgulamalarının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Geçtiğimiz ayın 5'de husumetli olan iki aile fertleri, oturdukları Çamdere köyüne birkaç kilometre uzaklıktaki Kahta’ya bağlı Doluca köyü yakınlarında karşılaştı.

Taraflar arasında kaçık kazı ihbarı nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma, iki aile fertlerinin telefonla aradığı yakınlarının da gelmesiyle silahlı kavgaya dönüştü. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavgayı görenler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, kavgaya müdahale ederek sonlandırdı. 

Adıyaman ve Kahta'daki hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan 3'ü de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Kavgada ölen Mehmet Gözel (61), Mustafa Gözel (43), Mehmet Göğüs (29), İbrahim Göğüs (63), İbrahim Göğüs (32) ve Yusuf Göğüs'ün (46) cenazeleri otopsi için morga konuldu. Yaralılardan Yaşar Göğüs'ün (21) de hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Kavgada yaşamını yitiren Mehmet Göğüs, İbrahim Göğüs, İbrahim Göğüs ve Yusuf Göğüs'ün cenazeleri, kılınan cenaze namazlarının ardından Çamdere Köyü Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.

Aynı kavgada hayatını kaybeden Mehmet Gözel ile Mustafa Gözel'in cenazeleri ise Çamdere köyüne 2 kilometre uzaklıktaki mezrada bulunan mezarlıkta toprağa verildi.

Ölü sayısı 7'ye yükseldi 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam eden Yaşar Göğüs'ün bugün sabaha karşı fenalaştı. Doktorlar tarafından yapılan tüm müdahaleye rağmen Göğüs, hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Göğüs'ün cenazesi otopsi yapılmak üzere morga konuldu.

 










Bu yazı toplam 52 defa okunmuştur