Adıyaman için uyarı yayınlandı

Adıyaman'da konteynerlerde yaşayan vatandaşları olumsuz etkileyebilecek yağış ve rüzgar sebebiyle tedbir alınması için kurumlara yönelik uyarı yayınlandı.

Adıyaman için uyarı yayınlandı

 Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 30 Eylül tarihinde yapılan açıklamada “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, 03.10.2023 - 04.10.2023 tarihlerine kadar, Adıyaman, Adana, Osmaniye, Kilis, Hatay, Gaziantep, Malatya, Elâzığ, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde yağış beklendiği bilgisi alınmıştır. Özellikle konteyner kent bölgelerinde sel baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.
Adıyaman’da çok sayıda konteyner kentte on binlerce vatandaşın yaşamını sürdürdüğü biliniyor. Kış şartları için henüz hazırlıkların tam anlamıyla bitirilemediği konteyner kentlerde en büyük korku açık alanlara kurulan bu kentlerde meydana gelebilecek fırtına ve şiddetli yağışta yeni felaketler oluşma ihtimali. 
Tedbir ve uyarılarla kurumların sürekli alarm halinde tutulduğu Adıyaman’da, AFAD tarafından yayınlanan uyarı metninde, “İlimizde meydana gelebilecek söz konusu olumsuzluklara karşı, il ve ilçelerdeki tüm birimlerin uyarılması, iletişim kanallarının açık tutulması, ihtiyaç duyulabilecek araç, gerecin temin edilmesi ve personel planlamasının hazır bulundurulması, teyakkuza geçirilerek gerekli tedbirlerin alınması, müdahale planlamasının yapılması, müdahale birimlerinin hazır halde bekletilmesi ve Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi.” de kaydedildi.
 










Bu yazı toplam 162 defa okunmuştur