DEM Parti'den Başak Demirtaş açıklaması: 'En güçlü adayımızdır'

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başak Demirtaş'ın İstanbul Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

DEM Parti'den Başak Demirtaş açıklaması: 'En güçlü adayımızdır'

 

Başak Demirtaş'ın adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Koçyiğit, "Başak Hanım, muhtemel adaylar adasında 'en güçlü adayımızdır', biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Grup Başkanvekili, Başak Demirtaş'ın adaylık başvurusunu şu şekilde açıkladı: "Başak Demirtaş’ın kamuoyuna yaptığı açıklama bizim için başvuru niteliğindedir, aldık, kabul ettik. Ayrıca bir evrak vermesine gerek yok şu an, aday adayı niteliğindedir. 3 Şubat’ta MYK’mız görülecek, 5 Şubat’ta en geç açıklarız. Başak Hanım, muhtemel adaylar adasında 'en güçlü adayımızdır', biz de bundan büyük mutluluk duyuyoruz."

Ayrıca, Başak Demirtaş'ın adaylık süreciyle ilgili olarak Koçyiğit şunları söyledi: "Başak Hanım aday adayı. Direk adayı desem kuralları ihlal ederim. Başak Hanım muhtemel olabilecek en güçlü adaylarımızdan birisi. Mayıs kampanyamızı yürüten, mitinglerimizde konuşan bir arkadaşımız. O nedenle adaylığının önünde hiçbir engel yok. Medyadaki tartışmaları hayretle izliyoruz. Havuz genişledi. Son tartışmalarla birlikte nihai kararı MYK’mız verecek. En geç 5 Ocak’ta yeni adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız."










Bu yazı toplam 102 defa okunmuştur