GEADER, ikinci yılında İstanbul Şubesi’ni faaliyete açtı

GEADER, ikinci yılında İstanbul Şubesi’ni faaliyete açtı

 talepleri hususunda birçok raporlar hazırladı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)’ın Güneydoğu kentlerinde özellikle güneş enerji santrali yatırımlarının kapasite probleminin çözümü noktasında doğrudan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Alparslan Bayraktar başta olmak üzere, TEİAŞ’ın genel, bölge müdürleri nezdinde raporlar sunarak sanayicilerin talepleri iletilmiştir. Ayrıca sanayide artan enerji maliyetlerinin düşürülmesi ile ilgili sanayide enerji verimliliği raporları hazırlanmış ve sanayiciler bilgilendirilmiştir. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ve Organize Sanayi Bölgeleri yetkilileri de sanayide enerjinin kullanımı konusunda fikir alışverişleri yapılmıştır." Şeklinde konuştu.
İstanbul’da da faaliyetleri yürütmek için İstanbul Şubesi’ni kurduklarını ifade eden Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği merkezi Adıyaman olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa şubeleri ile teşkilatlanmış, buradaki hedef potansiyelle faaliyet alanını genişletmiştir. Ayrıca ikinci yılı tamamlarken bölge ile beraber özellikle büyük enerji şirketlerinin bulunduğu İstanbul’da Güneydoğu’nun ilk ve tek enerji sivil toplum kuruluşu olan GEADER şube açma kararı hayata geçirmiş olup bu haftadan itibaren İstanbul Valiliği’nin olurları ile GEADER İstanbul Şubesi kurulmuştur. Buradaki enerji faaliyetlerimizle amacımız büyük enerji yatırımcılarının yönünü bölgeye çevirmektir. GEADER İstanbul Şubemizin başta kıymetli başkanı Mustafa Yamaç olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Enerji sektörüne hayırlı olsun.  Kuruluşumuzun amaçlarından biri de Üniversitelerimizle işbirliği protokolleri yaparak ortak faaliyetler yürütmektir. Biz GEADER olarak Üniversitelerimizin enerji araştırma geliştirme konusunda yetersiz kaldığını, enerji konusunda etkin olarak akademik faaliyetlerin yürütülmediğini değerlendiriyoruz. GEADER olaraközellikle Üniversite-Sanayi işbirliğinde bizler de katkı sunmak ve dinamik kadrolarımızla Üniversitelerin enerji araştırma-geliştirme faaliyetlerinde bulunmak istiyoruz. Bununla birlikte bölgenin ilk ve tek enerji derneği olan GEADER’in kamu adına çalışan dernekler statüsüne alınması noktasında girişimlerimiz olacak olup, sektör paydaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. GEADER olarak, insanı ve çevreyi merkeze alan bir anlayış ve misyonla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasını ve enerji sektöründe öncü bir müessese olmayı hedeflemekteyiz. Güneydoğu Enerji Araştırma Derneği (GEADER) 2 yıllık çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’nin en müstesna derneği olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Güneydoğu'nun mevcut enerji potansiyelini daha da güçlendirecek çalışmalarla beraber toplumda bilinçli enerji tüketimi farkındalığı oluşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Küresel çapta yaşanan enerji krizleri ve çevre sorunlarına rağmen yenilenebilir kaynaklardan, enerji verimliliğine kadar birçok öngörülebilir ve sürdürülebilir alternatif çözümler sunan derneğimiz merkez ve şubeleri ile Türkiye'nin enerji politikalarına katkı sunmaya devam edecektir. Derneğimizin başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere tüm enerji sektörüne fayda getirmesini, milli enerji politikamıza katkı sunmasını temenni ediyoruz.
Bu münasebetle derneğimize maddi ve manevî katkı sunan tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarken kadim coğrafyamızda enerjinin etkin ve efektif üretimi ve tüketimi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"
 










Bu yazı toplam 119 defa okunmuştur