Milletvekili Tutdere Konteyner verilmeyen kiracıların sorununu meclis gündemine taşıdı

Milletvekili Tutdere Konteyner verilmeyen kiracıların sorununu meclis gündemine taşıdı

  TBMM’nin Genel Kurul çalışmalarına başlamasıyla birlikte Adıyaman’ın sorunlarını birer birer meclis gündemine taşıyan CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere kiracı depremzedelerin konteyner taleplerine dikkat çekerek “Kiracılar ev bulamadıkları gibi kendilerine konteyner de verilmiyor. Okul dönüşü çocuklarını parkta bekleyen annelerimiz var. Bu tablo vicdanınızı kanatmıyor mu?” diyerek hükümete seslendi.

 

“Kiracılara konteyner verilmiyor, kiracıların hali perişan”
TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak depremzedelerin sorunlarına dikkat çeken CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere depremin üzerinden geçen sekiz aya rağmen deprem bölgelerinde barınma sorununun çözülmediğini vurgulayarak “Depremin üzerinden sekiz ay geçti, deprem bölgelerinde barınma sorunu çözülemedi, sorun aynen devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın özellikle kiracıların hâli perişan, milletin canı yanıyor. Kiracılar ev bulamadıkları gibi kendilerine konteyner verilmiyor, verilen kira destekleri de yüksek enflasyon karşısında pul oldu.” ifadelerini kullandı. 
“Artık bu zulme son verin, kiracıların barınma sorununu çözün”
Deprem bölgesindeki acı tablonun vicdanları kanattığını ifade eden Tutdere, “Şu anda deprem bölgesinde okul dönüşü çocuklarını parklarda bekleyen annelerimiz var. Bu tablo hepimizin vicdanını kanatıyor, toplumun vicdanını kanatıyor. Buradan Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanına ve Hükûmete çağrı yapıyorum: Sizin de vicdanınız kanamıyor mı? Kiracıların sorunlarını bir an evvel çözün, kira desteğini artırın, artık bu zulme son verin” şeklinde konuştu.
 

 

 

Haberin Görseli

Milletvekili Tutdere Konteyner verilmeyen kiracıların sorununu meclis gündemine taşıdı
 









Bu yazı toplam 76 defa okunmuştur