Ali Babacan Kahta’da Konuştu

Ali Babacan Kahta’da Konuştu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde temaslarda bulundu. İlçedeki muhtarlar ve gazetecilerle bir araya gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, depremden sonra Adıyaman’ın içinde olduğu durumu değerlendirdi.
Genel Başkan Ali Babacan, “Depremden sonra Adıyaman'a bu 4 gelişim. Depremin ilk olduğu hafta o haftanın Cuma günü buradaydım. Elektriklerin kesik olduğu, gece -17 derecede evlerini kaybedenlerin ateş başında ısınmaya çalıştıkları akşam buradaydım. Ve o akşam kendi jeneratörlerimizle kendi canlı yayın araçlarımızla buranın yani Adıyaman'ın sesini Tüm Türkiye’ye ulaştırmaya çalıştık. Çünkü maalesef görüyoruz ki depremin olduğu o ilk haftada aradan bir yıl geçti. Bugün itibariyle de bütün depreme maruz kalan o büyük afeti felaketi yaşamış illerin arasında Adıyaman hep garip kalıyor. Adıyaman hep mahsur kalıyor. Bu güzel ilimiz, bu kadim şehrimiz depremden bugüne kadar üzülerek görüyoruz ki devlet hizmetlerinden, devlet desteklerinden yararlanabilmiş değil. Depremden hemen sonraki hafta tekrar gelip yerinde çalışmaları şöyle bir izledik. Adıyaman merkezdeki oda başkanlarımızla bir çadırda toplantı yaptık. Yine buradaki yerel bir televizyon kanalı ile bir sohbet gerçekleştirdik. Daha sonra Ramazan ayında buradaydık. En sonunda bugün de Besni, Adıyaman ve Kahta ziyaretimizi gerçekleştirdik. Depremde hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kalanlara sabır diliyorum.
“PEK ÇOK KONUDA BELİRSİZLİK VAR”
Adıyaman depremin en ağır hissedildiği illerimizden birisi oldu. Birde şunu görmekten çok üzüldüm açıkçası. Yani Adıyaman, 6 Şubat sabahı gün ağardığında depremzedeydi. 6 Şubat 2024 sabahı tam bir yıl sonra Adıyamanlılar yine depremzede. Pek çok konuda belirsizlik var. Kararlar geç alınıyor. Karar alınamadığından ya da sorunlardan yeterince haberdar olunamadığından dolayı adım da atılmıyor. Depreme maruz kalan pek çok illerimizde sorun bu. Vatandaşlarımızın en çok şikâyet ettiği konuların başında belirsizlik var. Ne olacağını bilemiyoruz? Oturduğun binanın hasar derecesine ne? Neler yapılacak? Buralardan yeni bir imar geçecek mi geçmeyecek mi? Benim halim, durumum ne olacak? Benim şehrim ne olacak? Herhalde en önemli sorun şu anda baktığımızda bu.” Diye konuştu.










Bu yazı toplam 275 defa okunmuştur