Alkayış, Adalet Bakanı Tunç’a Adıyaman’ın sorunlarını anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, bölge milletvekilleri ile birlikte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un düzenlediği toplantıya katıldı.

Alkayış, Adalet Bakanı Tunç’a Adıyaman’ın sorunlarını anlattı

 Toplantıda yeni yasama dönemi, İçişleri Bakanlığına düzenlenen terör saldırısı ve deprem bölgesinde yürütülen adalet hizmetleri görüşüldü.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile yaptığı görüşmede ülkemizin temel önceliği olan Yeni Anayasa ile birlikte Meclis İçtüzüğü, Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasasının birbirileriyle entegreli olarak hazırlanmasının büyük önem arz ettiğini; Yeni Anayasanın sivil, demokratik ve katılımcı nitelikler taşıması gerektiğini bildirdi. 
Milletvekili Alkayış, ayrıca, Adıyaman’ın öncelikleri hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a ayrıntılı bilgiler vererek, Adıyaman’da yapımı süren projelerin bir an önce hızlandırılıp tamamlanması gerektiğini anlattı.
Milletvekili Alkayış, Adalet Bakanı Tunç’a Adıyaman'ın ihtiyaç ve sorunlarını aktardı. 
Alkayış, özellikle 6 Şubat depreminden sonra Adıyaman’da yaşanan birtakım sorunların sahada kendilerinin karşılarına çıktığını belirterek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan bu sorunların çözümü için destek istedi. 
Avukatlık mesleğinin icrası özellikle depremden sonra oldukça zorlaştığını aktaran Milletvekili Alkayış,"AK Parti Hükümetimiz, şu ana kadar ortaya koyduğu icraatlarsa avukatlık mesleğinin birçok sorununu çözmüş, hukukçularımıza geniş bir hareket alanı sağlamıştır. Ben de bir hukukçu olarak Adıyaman’da meslektaşlarımla birlikte yıllarca avukatlık yaptım. Avukatlık mesleğinin icrası özellikle depremden sonra oldukça zorlaştı. Meslektaşlarımızın büroları yıkıldı. Depremden kaynaklanan bazı sıkıntıları bulunmakta ve bu sıkıntılar avukat arkadaşlarımızın çalışmalarını oldukça zorlaştırmaktadır. Depremden sonra yargı yükü çok artmıştır. İdare Mahkemelerinin sayısı arttırılmıştır. Bu aşamada savunmayı temsil eden avukatlarımızın mesleklerini icra edecekleri geçici büroların kurulması gerekmektedir. Bu konuda Adıyaman Baromuzun taleplerini dile getirdik. Savunmayı temsil eden avukatlık mesleğinin önündeki engellerin kalkması ve mesleğin daha etkin icrası yönünde yapmış olduğum çalışmaları Sayın Bakanımıza ilettim. Yine Besni ilçemizin Adalet Sarayı son derece yetersizdi, 6 Şubat depreminden sonra ise zaten kullanılamaz duruma geldi. Bu nedenle Besni ilçemizde yeni bir Adalet Sarayının inşa edilmesine karar verildi. Besni ilçemizde inşa edilmesi planlanan yeni Adalet Sarayının yer tespiti yapılmıştır. Besni’mizin ve Besnili vatandaşlarımızın yeni Adalet Sarayına bir an önce kavuşabilmeleri ve buradaki hukukî işlerin aksamadan yürüyebilmesi için yapılacak çalışmalardaki son durumu değerlendirdik." dedi.
Milletvekili Alkayış, konuşmasında Adıyaman Cezaevi personelinin yaşadığı sıkıntılara da yer verdi. Alkayış, konuşmasının devamını şöyle sürdürdü:
"Adıyaman Kapalı Cezaevi, Elazığ depreminden etkilendiği için kapatılmış ve buradaki çalışanlar, tutuklu ve hükümlüler başta Siverek ve Diyarbakır Cezaevleri olmak üzere çevre illerdeki cezaevlerine gönderildiler. Bu durum hem avukat arkadaşlarımız hem cezaevi personelimiz hem de tutuklu ve hükümlü yakınlarımız için oldukça yorucu geçmektedir. Adıyaman’da yapımına devam edilen yeni cezaevinin bir an önce tamamlanmasını ve başta Siverek ve Diyarbakır olmak üzere çevre illerdeki cezaevlerine servisle veya çeşitli ulaşım araçlarıyla gidip gelen ve daha önce Adıyaman’da görev yapmış olan personelimizin tekrar Adıyaman’da görevlendirilmelerini talep ettik. Adıyaman Cezaevinin bir an önce tamamlanmasıyla birlikte gerek avukatlarımızın gerek yargı mensuplarımızın gerek infaz koruma memurlarımızın ve gerekse tutuklu ve hükümlü yakınlarımızın yaşamış oldukları birtakım problemler halledilmiş olacaktır."
 Milletvekili Alkayış, Adıyaman’ın ve Adıyamanlı vatandaşların sorunlarını yetkililere ulaştırmaktan ve bu sorunların çözümü için çaba harcamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.










Bu yazı toplam 93 defa okunmuştur