Burak Gelir: Adıyaman’ın gelişme yolu sulu tarımdan geçer

Burak Gelir: Adıyaman’ın gelişme yolu sulu tarımdan geçer

 gerekiyor. Adıyaman’ın tekrar eski günlere  dönmesi öyle hayal edilmeyecek kadar zor değildir. Badem'de Adıyaman söz sahibi  olmaya doğru  şahlanışa  geçerken, ithal bademlerde  vergi indirimi ile badem üreticilerin adeta  eli kolu bağlanmıştır. Bu gibi  hatalar sadece  bölge  halkını değil tüm  ülke  ekonomisinin baltalanmıştır.
Evet badem de Türkiye'de  ilk sıralardayız lakin üreticilerin bademleri hala  ambarlarda beklemektedir. Bu  gibi  hatalar üreticiyi umutsuzluğa  sevk etmiştir. Devlet  bor madeni  kadar önemli  olan bademi gözden çıkarmamalı ve üreticileri  sonuna kadar  desteklemelidir.
Verimli toprakların canlanması  sulu  tarıma bağlı her  bölgede  oluşturulacak küçük gölet ve  ileri seviyede  sulu  tarım için çok sayıda  baraj ile  toprakların kuru  olmaktan çıkarak yeşil bir  havzaya  kavuşacaklarının altını çizen Burak Gelir, aslında bölge  halkının tekrar  şahlanışa  geçmesinin bir  kaç yıllık ivediyle  yapılacak ataklar ile mümkün olacağını, bunun anahtarının ise  kendi hazırladığı proje ve iktidara  gelecek partisinin desteği ile  olacağını, bunun için de  halkın desteklerine ihtiyaç"
 










Bu yazı toplam 95 defa okunmuştur