DEMAK-DER'den Tutdere'ye ziyaret

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları ile Dayanışma Derneği (DEMAK-DER) üyeleri ve Adil Yaşam Derneği gönüllüleri CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret etti.

DEMAK-DER'den Tutdere'ye ziyaret

DEMAK-DER Başkanı Selahattin Kaban ile depremde yakınlarını kaybeden depremzedeler, 1 Şubat’ta saat 13.30’da Ulus Meydanında yapacakları basın açıklaması öncesinde Milletvekili Tutdere’yi Meclis’teki makamında ziyaret etti.
11 ilde 145, Adıyaman’da 4 kayıp
Milletvekili Tutdere’ye nazik kabullerinden dolayı teşekkür eden DEMAK-DER Başkanı Selahattin Kaban, dernek olarak bugüne kadar net tespit ettikleri 38’i çocuk olmak üzere 145 kayıp depremzede olduğunu söyledi. Adıyaman’da ise net olarak tespit eden 4, ihbar aldıkları 9 kayıp bulunduğunu belirten Kaban, kayıp yakınları olarak konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istediklerini dile getirdi.
"Araştırma önergelerimiz reddediliyor, soru önergelerimiz cevaplanmıyor"
Cumhuriyet Halk Partisi olarak konuyla ilgili sundukları araştırma önergesinin AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini hatırlatan Milletvekili Tutdere ise, “Araştırma önergesinin yanı sıra gerek depremle ilgili diğer konular gerekse kayıplar konusunda ilgili ben de diğer milletvekili arkadaşlarımızda çok sayıda soru önergesi verdi ama çoğu cevaplanmadı. Ancak tabi ki bizler muhalefet partisi olarak konudaki ısrarcı tutumumuzu sürdürüyoruz. Depremde yakınlarını yitirmiş bir milletvekiliniz olarak bu konunun özellikle takipçisi olduğumu da belirtmek isterim.” diye konuştu.
"Hak mücadelenizin yanında ve takipçisiyiz”"
DEMAK-DER’in ardından Milletvekili Tutdere Adil Yaşam Derneğinin gönüllülerini de ağırladı.
Gönüllüler ve tutuklu yakınları Milletvekili Tutdere’ye, ‘Af İçin Sebepler Mahkumların Sorunları ve Çözüm Önerileri’ dosyasını sundu.
Ziyaretlerinden dolayı gönüllülere ve Adil Yaşam Derneğinin tüm üyelerine teşekkür eden Milletvekili Tutdere, “Cezaevinde bulunan mahkûm ve mahkûm yakınlarına hukuki ve sosyal konularda destek vermek amacıyla yola çıkan, her fırsatta mahkûmlar için af taleplerini yineleyen Adil Yaşam Derneğine ve değerli gönüllülerine teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak adil yargılanma hakkının korunması için önemli çalışmalar yürütüyoruz ancak iktidar olmadığımız için ilerleme kaydedemediğimiz durumlar olabiliyor. Bu konuda sizin gibi platformların desteklerini de önemsiyoruz. Hak mücadelenizin yanında ve takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.
 










Bu yazı toplam 114 defa okunmuştur