Prof. Dr. Abdurrahman Bakır Adıyaman Bağımsız Milletvekili Adayı Oldu

Prof. Dr. Abdurrahman Bakır Adıyaman Bağımsız Milletvekili Adayı Oldu

 

Prof. Dr. Abdurrahman Bakır “Alternatifiniz Var” diyerek 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde bağımsız olarak 28. dönem Adıyaman Milletvekili Adayı olduğunu açıkladı.

 Prof. Dr. Abdurrahman Bakır Kimdir?

1961 yılında Adıyaman Merkez’e bağlı Kayatepe köyünde dünyaya gelen Prof. Dr. Abdurrahman Bakır, evli ve üç çocuk babasıdır. İlk ve ortaokul eğitimini devlet parasız yatılı bursu ile okumuş, yatılı olarak okuduğu dönemlerde kantinde çalışarak kendi harçlığını çıkartmış ve 1976 yılında Elektronik

Astsubay Askeri Lisesi’nden birincilikle mezun olmuştur. Silahlı kuvvetlerde astsubay olarak çalışırken, aynı zamanda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini dereceyle bitirmiş ve 1987 yılında astsubaylıktan tabip teğmenliğe geçmiştir. Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde beyin cerrahi uzmanlığı eğitimini tamamlamasının ardından 1996 yılında beyin cerrahi uzmanı olmuştur. Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde klinik şefi olarak görev yapmıştır. Amerika Birleşik Devletleri The George Washington

Üniversitesi’nde dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. N.Laligam Shekar’ ın yanında 1 yıl süreyle Research Fellow (Araştırma Görevlisi) olarak çalışmıştır.

Amerika Birleşik Devletlerinde bulunduğu süre içerisinde Amerika Birleşik Devletleri Tıp Fakültesi Diploması olan United States Medikal Licenses Examination (USMLE) ve İngilizce TOFEL sınavlarında başarılı olarak Amerika Birleşik Devletlerinde doktorluk yapma hakkı elde etmiştir. Selçuk Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yapan Abdurrahman Bakır, 2010 yılında Doçent olmuştur.

Ardından Erzurum Mareşal Çakmak Bölge Asker Hastanesi Baştabibi olarak görev yapmış, daha sonra Kayseri Asker Hastanesi Baştabibi olarak çalışmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 2015 yılında Albay rütbesiyle emekli olan Bakır, 2017 yılında Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesinde Profesör olarak göreve başlamıştır. Yayınlanmış ulusal ve uluslararası çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Prof. Dr. Abdurrahman Bakır içinizden biri.










Bu yazı toplam 169 defa okunmuştur