YRP Gülpınar'ı aday gösterdi: AK Parti'de ikinci bir ceket vakası spekülasyonları başladı

Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

YRP Gülpınar'ı aday gösterdi: AK Parti'de ikinci bir ceket vakası spekülasyonları başladı

AK Parti'den 4 dönem milletvekilliği ve son olarak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği görevinde bulunan Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'ne katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoş geldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Şanlıurfa'da siyasi dengeler değişiyor: Kasım Gülpınar AK Parti'den ayrıldı ve Yeniden Refah Partisi'nden Belediye Başkan adayı oldu"

Şanlıurfa'da siyasi arenada önemli bir gelişme yaşandı. Kasım Gülpınar, AK Parti üyeliğinden istifa etti. İstifa işlemi üç gün önce E-Devlet üzerinden gerçekleşti. Gülpınar, önceki gün Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ile bir araya geldi ve Şanlıurfa Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Gülpınar'ın istifası, aslında yeni bir süreç değil. Daha önce milletvekilleri aday belirleme süreçlerinde benzer bir durumu yaşamış, ancak o dönemde bu durumu fiiliyata dökmemişti. Aday olmayıp daha sonra AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı'na getirilen Gülpınar'ın, Belediye Başkanlığı için herhangi bir başvurusu olmamıştı. Ancak, temayüllerde ismi öne çıkınca ve hemşehrileri baskı yapınca, düşüncesini AK Parti Genel Merkezi ile paylaştı. Genel Başkan yardımcıları ve partinin önemli isimleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, temayüllerde iyi bir performans gösterdiği ancak Belediye Başkanı adayı olmaması gerektiği kendisine iletildi. Gerekçe olarak da milletvekillerinin tavrı gösterildi ve Gülpınar'a ayrılması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzüleceği ifade edildi. Bu konuşmanın ardından Gülpınar, kendisine yapılan teklifi geri çevirdi.

Gülpınar, AK Parti milletvekili listeleri konusunda verdiği isimlerin listede olmadığını belirtti ve bu durumun mümkün olamayacağını çevresine iletti. Cuma günü AK Parti'nin önemli isimleriyle yaptığı son görüşme, sürecin bu noktaya gelmesine neden oldu.

Şanlıurfa siyaseti, Gülpınar'ın çatı aday olması durumunda AK Parti için ikinci bir ceket vakası yaşanabileceği spekülasyonlarıyla bir kez daha hareketlendi.

Mehmet Kasım Gülpınar Kimdir?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra TÖMER'de öğretmenlik yaptı, Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak görev aldı ve özel bir televizyon kanalında Diplomasi Muhabirliği yaptı.

Siyasi kariyerine Devlet Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık görevleriyle başlayan Gülpınar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda Siyasi Danışmanlık görevinde bulundu. 24. Dönemde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Görev süresi içinde çeşitli komisyonlarda ve birliklerde görev aldı. 25., 26. ve 27. dönemlerde tekrar AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olarak seçildi. Ayrıca, 26. Dönemde AB Uyum Komisyonu Başkanlığı ve Karma Parlamento Komisyonu üyeliği görevlerini üstlendi.

Gülpınar, AK Parti'de Cumhurbaşkanı Danışmanlığı ve MKYK üyeliği görevlerinde de bulundu. Çok iyi düzeyde Fransızca, İngilizce, Kürtçe bilmekte olup, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. 










Bu yazı toplam 127 defa okunmuştur