Gazete Kahta
Gazete Kahta
EĞİTİM

Ankara'da Öğrencilere Ekran Bağımlılığına Karşı Eğitim

Ankara Keçiören Belediyesi, stajyerlere yönelik Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi düzenledi. Keçiören Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimde Toplum Sağlığı Hekimi Dr. Mustafa Üye, ekran bağımlılığının günümüzün en ciddi sorunlarından biri haline geldiğini vurguladı.

Ankara'da Öğrencilere Ekran Bağımlılığına Karşı Eğitim
Paylaş:

Karşılıklı etkileşimin ön planda olduğu eğitimde öğrenciler merak ettiği sorulara cevap buldu. Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu tarafından davranışsal bağımlılıklar kategorisinde değerlendirilerek bağımlılık kabul edilen ekran bağımlılığının, çağımızın çok ciddi sorunlarından biri haline gelmeye başladığının altı çizildi.

Sunumlar sırasında sosyal medya, oyunlar ve cep telefonu gibi teknolojik imkanların bilinçli kullanımlarının getirdiği faydaların yanı sıra aşırı kullanımında insanlar üzerindeki çok yönlü zararlarına değinildi. Teknoloji bağımlılığı nedir?, Teknoloji bağımlısı olduğumuzu nasıl anlarız?, Nasıl mücadele edilir? gibi konu başlıklarından oluşan eğitim yaklaşık bir saat sürdü.

Her yaştan insanı fark etmeden içine çeken bu bağımlılığın fiziksel, psikolojik ve zihinsel sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerinin tehlikeli boyutlara ulaştığı konusundaki farkındalığın artmasının önemi vurgulandı. Son olarak bu durumdan kurtulmanın altın anahtarının doğru beslenmek, spor yapmak ve sağlıklı arkadaşlık ve aile ilişkileri kurmak olduğu öğrencilere anlatıldı.

Bu haber Gazete Kahta tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.