DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
İlyas Ekmekçi
İlyas Ekmekçi
Giriş Tarihi : 22-03-2025 09:14

Hukuksuzluğa Karşı Birleşmek: Ülke Sevgisinin Gereği

 

Tarih, bize adaletin ve hukukun bir toplumun omurgası olduğunu defalarca göstermiştir. Bu omurga çatırdadığında, ne siyasi görüşlerimiz ne de aidiyetlerimiz bizi ayakta tutabilir. Zamanında bir şiir okuduğu için gözaltına alınan Recep Tayyip Erdoğan’a en güçlü desteği verenler, o gün hukuksuzluğa karşı bir duruş sergilemişti. Bugün ise aynı hukuksuzluk, farklı isimler ve farklı cepheler üzerinden kendini gösteriyor. Ekrem İmamoğlu’na yapılanlar, DEM Partili belediyelere atanan kayyumlar, Selahattin Demirtaş’ın yıllardır süren hukuki çilesi... Liste uzayıp gidiyor. Peki, ya bizim duruşumuz? Ülkesini seven bir birey olarak, artık kime yapılırsa yapılsın, kimden gelirse gelsin, hukuksuzluğa sessiz kalmak bir seçenek olabilir mi?
Bu bir taraf tutma meselesi değil; bu, bir ilke meselesi. Hukuksuzluk, bir gün bir şiirle gelir, başka bir gün bir mahkeme kararıyla. Kimi zaman bir belediyenin iradesini hiçe sayar, kimi zaman bir insanın özgürlüğünü elinden alır. Eğer bugün “Bu bana dokunmuyor” diyerek susarsak, yarın sıra bize geldiğinde sesimizi duyacak kimseyi bulamayız. Adalet, sadece bizim gibi düşünenler için değil, herkes için geçerli olduğunda anlamlıdır. Aksi halde, birilerinin kazandığı, diğerlerinin kaybettiği bir oyun tahtasına döner memleket.
Elbette, her şeyi eleştirmekle yetinmek de doğru değil. İyiyi, doğruyu, umut vereni alkışlamak da görevimiz. Mesela, barış sürecinin yeniden filizlenme ihtimali, hepimizin yüreğine su serpen bir adım değil mi? Ülkesini sevenler, sadece yanlışları değil, doğruları da sahiplenmeli. Ama doğrulara sahip çıkmak, yanlışları görmezden gelmeyi gerektirmez. Aksine, iyiyi yüceltmek için kötüyü ifşa etmek zorundayız.
Artık şu gerçeği kabul edelim: Hukuksuzluk, bir cenaha özgü değil. Bugün “öteki” dediğimizin başına gelen, yarın bizim kapımızı çalabilir. O yüzden, bu saatten sonra hepimizin birleşmesi gereken bir nokta var: Hukukun üstünlüğü. İster Erdoğan’a, ister İmamoğlu’na, ister Demirtaş’a yapılsın; ister iktidardan, ister muhalefetten gelsin... Adı hukuksuzluksa, karşısında dimdik durmalıyız. Çünkü bu ülke, ancak adaletle nefes alır; ancak hukukla ayakta kalır.
Ülkesini seven her birey, bu çağrıya kulak vermeli. Sessizlik, suç ortaklığıdır. Ses çıkarmak ise, geleceğimize sahip çıkmaktır. Tercih bizim.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3077
  • 2FENERBAHÇE3175
  • 3REEDER SAMSUNSPOR3254
  • 4BEŞİKTAŞ3152
  • 5İKAS EYÜPSPOR3150
  • 6RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3048
  • 7TRABZONSPOR3042
  • 8KASIMPAŞA3142
  • 9GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3142
  • 10GÖZTEPE3040
  • 11TÜMOSAN KONYASPOR3140
  • 12ONVO ANTALYASPOR3140
  • 13BELLONA KAYSERİSPOR3037
  • 14ÇAYKUR RİZESPOR3037
  • 15NET GLOBAL SİVASSPOR3234
  • 16CORENDON ALANYASPOR3034
  • 17SİPAY BODRUM3234
  • 18ATAKAŞ HATAYSPOR3119
  • 19ADANA DEMİRSPOR30-2
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
ADALI DERNEĞİ
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
ADALI DERNEĞİ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA