Gazete Kahta
Gazete Kahta
GÜNCEL

Hazırlığı 2 Yıl, Kurulumu 30 Gün Sürdü: 'Kayıp Alfabe Sergisi' Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatçı Ahmet Güneştekin’in, Türk edebiyatının önemli ismi merhum Yaşar Kemal'den ilham alarak hazırladığı, 2 yıl süren çalışmanın ardından 30 günde kurulan 'Kayıp Alfabe Sergisi'ni Artİstanbul Feshane'de açtı.

Hazırlığı 2 Yıl, Kurulumu 30 Gün Sürdü: 'Kayıp Alfabe Sergisi' Açıldı
Paylaş:

Sergiye ev sahipliği yapacak Artİstanbul Feshane’nin İstanbul’a çok yakıştığını belirten İmamoğlu, kente kazandırdıkları Moda İskelesi, Müze Gazhane, Çubuklu Siloları, Cendere Sanat Müzesi ve Bulgur Palas gibi yapılar ile Anadolu Hisar ve kara surları restorasyonlarını da bu kapsamda ele aldıklarını vurguladı.

“Bizim insanımız iyileşmeye ne kadar hasret” diyen İmamoğlu, “İyileşen bir küçücük binaya dahi duyduğu o hasretin ve aynı zamanda tutkunun, ona sahiplenmenin, sahip çıkmanın olağanüstü etkisini yaşadık.

Ve gerçekten bu şehrin ve bu ülkenin her yönüyle iyileşmeye, ihya olmaya, restore edilmeye, duygularını anlamaya, tamir etmeye, birbirimizi hissetmeye, birbirimizi telkin etmeye, iyileştirmeye çok ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, sanatçı Güneştekin’in, Türk edebiyatının çınarı merhum Yaşar Kemal’den esinlendiği, hazırlığı 2 yıl, kurulumu 30 gün süren, 17 Ocak-20 Temmuz 2025 tarihleri arasında ücretsiz gezilebilecek sergiye davet etti.

Bu haber Gazete Kahta tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.