Gazete Kahta
Gazete Kahta
SİYASET

MHP'li Yıldız'dan Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat'ın tutuklanmasına 'gerekçe' tepkisi!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, İstanbul'da Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın tutuklanmasıyla ilgili "Mahkemeler gerekçelerle vermiş oldukları kararları hukuki somutlaştırmak zorundadır" dedi.

MHP'li Yıldız'dan Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat'ın tutuklanmasına 'gerekçe' tepkisi!
Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi'ne yapılan operasyonda pazartesi gözaltına alınan CHP'li Belediye Başkanı Rıza Akpolat'la birlikte, Aziz İhsan Aktaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Yardımcısı Alican Abacı ve Önder Gedik ile beraber 23 kişi tutuklandı. 17 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, tutuklama kararıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

MHP'li Yıldız, paylaşımında, tutuklamanın ilk şartı, şüpheli veya sanık hakkında “Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin” bulunması ve orantılı olması gerektiğini belirterek, "Mahkemeler gösterdikleri gerekçelerle vermiş oldukları kararları hukuki ve maddi açıdan somutlaştırmak zorundadır. Gerekçe;akıl ,mantık ve vicdanların tatminini hedefler.  Hükmü insanileştiren,bağımsızlaştıran, saygıdeğer yapan gerekçedir" ifadelerini kullandı.

Bu haber Gazete Kahta tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Apple, iOS 18.2 güncellemesini yayımladı

Akışın sonuna geldiniz.